Megadeth-basisti kertoo managerin halunneen pitää yhtyeen erossa Napster-jupakasta – ”Lars oli oikeassa”

Megadeth-basisti David Ellefson vieraili hiljattain theFIVE10-podcastin haastateltavana. Jutustelun tuoksinassa pitkän linjan thrash metal -muusikolta kysyttiin, kuinka pysyä relevanttina musiikkiteollisuuden mullistusten keskellä.

”Sitä vain sopeutuu tilanteeseen”, mies vastaa. ”Muistan kun Napster-jupakka oli meneillään [2000-luvun taitteessa] ja erityisesti Metallican Lars [Ulrich] taisteli kunniakkaasti, ja he olivat täysin oikeassa. Muistan managerimme sanoneen, että ’Älkää sekaantuko tuohon kiistaan. Teidän tulee olla varovaisia.’ Minä sanoin: ’Vitut tuosta. He ovat väärässä. He varastavat musiikkiamme. He ovat väärässä ja Lars on oikeassa.’ Valitettavasti se oli taistelu, jota ei vain voinut voittaa. Se oli kuin ryöstelyä — joku avasi Walmartin etuoven ja kaikki juoksivat sisään varastamaan kaiken irti lähtevän. Niinpä jopa heidän [Metallican] täytyi vetäytyä ja antaa asian kulkea painollaan.”

Basisti antaa kunnian tilanteen parantumisesta edesmenneelle Apple-pomolle.

”Kiitos luojalle kaveristamme Steve Jobsista, joka minun mielestäni pelasti musiikkibisneksen”, Ellefson sanoo. ”Vaikka se olikin itsekästä, sillä hän halusi myydä iPodeja — ’Hei, minulla on tämä laite. Kuinka saisin sinne musiikkia?’ — mutta Steve oli Applelta poissa ollessaan ystävystynyt [David] Geffenin ja [Jeffrey] Katzenbergin sekä muiden Hollywood-tyyppien kanssa, ja hän ymmärsi sitä paikkaa. Hän ymmärsi elokuva- ja musiikkialaa, ja koska hän oli tietokonetyyppi, hän kokosi kaiken sen yhteen.”

Ellefson tunnustautuukin melkoiseksi Apple-faniksi.

”Ostan edelleen kaiken iTunesista”, mies kertoo. ”Tilaan Apple Music radiota. En tilaa Spotifytä. En anna heille rahojani, sillä he eivät anna sitä juurikaan minulle. Apple maksaa kuitenkin hyvin, joten kiitos siitä. Ostan heidän kaikkia tuotteittaan ja omistan Applen osakkeita. Olen siis tiukasti Applen leirissä, meni syteen tai saveen.”