Megadeth lanseerasi oluen – Dave Mustaine kertoo, miksi sen nimeksi ei tullut ”päänmurskaajaa”

Megadeth-liideri Dave Mustaine lanseerasi kanadalaisen Unibroue-panimon kanssa À Tout Le Monde -nimisen saisonin. Nimensä olut on napannut yhtyeen Youthanasia (1994) -albumin kappaleesta.

Mustaine kertoi WMSC-radion The Metal Teddy Bear Experience -ohjelmassa, että alun perin oluelle ajateltiin antaa hyvin erilainen, toiseen kappaleeseen pohjautuva nimi. Alkuperäinen ehdotus hylättiin kuitenkin turhan mauttomana.

– Oluesta piti ensin tulla Head Crusher! Mutta tulimme siihen tulokseen, että ehkä se on turhan tyhmä nimi. Siitä tulee mieleen kaikki ne supertuliset soosit, joilla on joku äärettömän typerä nimi tyyliin ”Pasko housuusi -kastike”, Mustaine nauraa.

– Lisäksi kyseessä on kuitenkin alkoholituote. Valitettavasti silloin tällöin meidänkin konsertteja katsomaan tulee ihmisiä, jotka saattavat juoda liikaa ja sitten tapahtuu onnettomuuksia tai mennään ratin taakse humalassa. Emme halua vähätellä alkoholin haittoja vaan halusimme tehdä oluen, jota ihmiset juovat maun ja laadun vuoksi, sivistyneesti. Emme halua kannustaa ryyppäämiseen.

Niinpä Head Crusher (joka on kappale vuoden 2009 Endgame-levyltä) vaihdettiin kanadanranskalaiselle panimolle sopivampaan nimeen. Unibrouen muillakin oluilla kun on ranskankielinen nimi.

– Panimolta ehdotettiin nimeä ja minä kysyin, miksi juuri se. Minulle vastattiin: ”koska ’à tout le monde’ tarkoittaa ’kaikille’ ja me haluamme kaikkien maistavan tätä olutta”. Olin myyty, Mustaine toteaa.