Megadethin alkuperäisbasisti paljastaa olevansa palkollinen: ”Jouduin luopumaan omistusosuudestani säilyttääkseni ystävyytemme”

28.5.2019 21:17

Thrash-jätti Megadethin Dave Mustainen kanssa vuonna 1983 perustanut basisti David Ellefson sanoo joutuneensa luopumaan omistusosuudestaan yhtyeeseen säilyttääkseen ystävyytensä Mustainen kanssa. Mies paljastaa järjestelyn More Life with Deth -muistelmissaan ja syventyy aiheeseen vielä lisää Metal-rules.comin tuoreessa haastattelussa.

”Olin alusta asti yhtyeen tasavertainen omistaja”, mies kertoo. ”Kun Dave hajotti bändin vuonna 2002, jätimme bisnessuhteemme ennalleen. Kun kokosimme rivimme jälleen 2004, erimielisyytemme koskivat erityisesti yhtyeen omistajuutta. Suhteet eivät ole staattisia. Ihmisillä on omat visionsa bändeille — minulla ainakin on — että kun lyömme hynttyyt yhteen, olemme kuin perhe, tiimi ja jengi. Se pitää ehdottomasti paikkansa muusikoiden muodostamassa yhteisössä. Jokainen bändi on kuitenkin oma bisneksensä, omine persoonallisuuksineen ja hierarkioineen mitä tulee yhteistyöhön ja työpanoksiin. Jokaisella on oma tapansa toimia.”

”En aio kaunistella asiaa: tasavertaisesta perustajasta ja omistajasta palkolliseksi putoaminen oli pääasiallinen syy sille, miksi en palannut vuonna 2004”, mies jatkaa. ”En ollut tyytyväinen minulle esitettyihin ehtoihin. Viime aikoina olen löytänyt suurta iloa tehdessäni musiikkia eri ihmisten kanssa erilaisissa yhteyksissä, ja ne ovat auttaneet minua rakastumaan musiikkiin uudelleen. Nyt voin mennä ja tulla tarkoituksenmukaisesti ja tiettyä palkkiota vastaan. Apukätenä olo vapauttaa kaikesta muusta. Tässä vaiheessa elämääni jätän mielelläni kaiken muun sivummalle. Kuten American Expressin mainoksessa todetaan: ’Jäsenyydellä on etunsa.’ Apumiehenä olossa on omat etunsa. Minun tapauksessani se autta ylläpitämään myös ystävyyssuhdetta. Jouduin luopumaan omistusosuudestani säilyttääkseni ystävyytemme.”

Megadeth on parhaillaan studiossa työstämässä kuudettatoista albumiaan.

Lisää luettavaa