Megadeth-basisti sanoo olleensa Metallican harkintalistalla Jason Newstedin seuraajaksi: ”Lars ja Dave juttelivat asiasta”

https://www.youtube.com/watch?v=ygtsUhpZJSs

Megadeth-basisti David Ellefson kertoo, että häntä harkittiin Metallican basistiksi Jason Newstedin poistuttua yhtyeen vahvuudesta 2000-luvun alussa. Newsted lähti Metallicasta riitauduttuaan James Hetfieldin kanssa Echobrain-sooloprojektinsa tiimoilta vuonna 2001. Tuottaja Bob Rock oti basistin velvollisuudet hoitaakseen St. Anger -albumin sessioiden ajaksi, ennen kuin Ozzy Osbournenkin yhtyeessä soittanut Robert Trujillo liittyi orkesterin pysyväksi jäseneksi.

Ellefsonilta kysyttiin tuoreessa The Metal Voicen haastattelussa, oliko hänen liittymisestään Metallicaan puhetta Newstedin lähdön jälkimainingeissa.

”He eivät soittaneet minulle”, mies toteaa. ”Tiedän, että minusta keskusteltiin yhtenä vaihtoehtona. Tiedän, että Lars [Ulrich] ja Dave [Mustaine] juttelivat asiasta, sillä Metallica oli kokoamassa listaa soittajista. Ja ollakseni täysin rehellinen… tarkoitan, että Metallica on mahtava, olen fani ja hyvää pataa heidän kanssaan, ja olisin heidän käytettävissään missä tahansa muodossa, mutta luullakseni he tekivät päätöksensä juuri Megadethin hajottua vuonna 2002.”

Mikäli historia olisi siis mennyt toisin, kenties olisimme päässeet keväällä nauttimaan Ellefsonin Hassisen Kone -tulkinnasta.

Voit katsoa miehen haastattelun yltä.