Meidän Soitin kerää soittimia niitä eniten tarvitseville

6.2.2014 18:46

Meidän Soitin on suomalaismuusikoiden ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen yhteistyöprojekti, jonka tavoitteena on kerätä ehjiä ja toimivia bändisoittimia sekä jakaa niitä eniten tarvitseville.

Projektiryhmä hakee paikkoja, joissa tarvitaan virikkeitä, musiikkia ja tekemistä ihmisille, joilla on halu soittaa, mutta soittimet puuttuvat. Soittimet annetaan niihin paikkoihin, joissa lahjoituksille on suuri tarve ja joissa ne tuovat iloa. Erityisesti heikossa asemassa olevien kanssa työskenteleviä kannustetaan lähtemään mukaan projektiin.

Tällä hetkellä muun muassa Samuli Putron yhtyeessä kitaraa soittava muusikko Mikko Kosonen on Meidän Soitin -idean isä.

− Omistan liikaa soittimia. Siinä ei ole mitään järkeä. Voisin toki myydä niitä, mutta voisinko tehdä instrumenteillani jotain yleishyödyllistä? Kenties yhteiskunnassa olisi erityistilanteissa olevia ihmisiä, jotka haluaisivat soittaa kitaroitani, sen sijaan, että ne lojuvat pölyyntymässä.

− Tajusin, että monella ammattimuusikolla on varmasti sama tilanne ja halu tehdä hyvää, muutenkin kuin keikkailemalla ilmaiseksi tai antamalla rahaa. Näistä ajatuksista syntyi Meidän Soitin -projekti, Kosonen avaa projektin lähtökohtia.

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus kerää lahjoitustoiveet. Kohde voi olla julkinen tai yleishyödyllinen paikka, kuten esimerkiksi nuorten kokoontumispaikat, nuorisokodit, toimintakeskukset, vastaanottokeskukset, kerhohuoneet, vankilat, tuettu asuminen, päiväkodit, koulut tai palvelutalot.

Lopullisista lahjoituskohteista päättää nuorisoasiainkeskus yhdessä Meidän Soitin -järjestäjien kanssa. Ensimmäiset soittimet jaetaan tulevana sunnuntaina 9. helmikuuta Helsingissä, Kulttuuriareena Gloriassa järjestettävässä tapahtumassa.

− Meidän Soitin -projektissa yhden ylimääräinen muuttuu toisen aarteeksi. Tässä musiikki on moninkertainen lahja. Olemme nuorisoasiankeskuksessa ylpeitä, että saamme olla mukana, sanoo Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio.

Jos tiedät paikan, jossa työskennellään monenlaisten ihmisten kanssa ja näet, että soittimista olisi hyötyä, käy täyttämässä hakemus lahjoituksen kohteeksi täällä tai Meidän Soitin -projektin Facebook-sivulla.

Mikäli omistat hyväkuntoisia ylimääräisiä soittimia, jotka haluaisit lahjoittaa hyvään tarkoitukseen, kirjoita aiheesta sähköpostia osoitteeseen soitinlahjoitus@gmail.com.

Meidän Soitin -konsertti Helsingissä, Kulttuuriareena Gloriassa (Pieni Roobertinkatu 12) sunnuntaina 9. helmikuuta kello 15.

Tilaisuudessa esiintyy useita Suomen eturivin muusikoita ja taiteilijoita. Lavalle nousevat Samuli Putro, Maija Vilkkumaa, Anssi Kela ja Tuomo. Tapahtuman juontaa näyttelijä Jaakko Saariluoma.

Lisää luettavaa