Meikkiyhtiö lopetti yhteistyönsä Alice Cooperin kanssa – syynä rokkarin transsukupuolisuuteen liittyvät kommentit

27.8.2023 16:01

Kosmetiikkavalmistaja Vampyre Cosmetics on lopettanut yhteistyönsä Alice Cooperin kanssa vain vajaan kahden viikon jälkeen. Syynä välirikolle on veteraanirokkarin Stereogumin haastattelussa  laukomat transsukupuolisuuteen liittyvät kommentit.

”Alice Cooperin viimeaikaisten kommenttien takia emme tee hänen kanssaan enää yhteistyötä meikkien tiimoilta”, yhtiö kirjoittaa Instagramissa. ”Seisomme LGBTQIA+-yhteisön rinnalla ja uskomme että kaikilla tulisi olla oikeus terveydenhoitoon. Kaikki ennakkotilausten maksut palautetaan.”

Cooperilta kysyttiin Stereogumin haastattelussa kommenttia Paul Stanleyn ja Dee Sniderin hiljattain esittämiin näkemyksiin lasten sukupuolenkorjaushoidoista ”surullisena ja vaarallisena muoti-ilmiönä”.

”Ymmärrän että transsukupuolisuutta on olemassa, mutta pelkäänpä että kyseessä on myös muoti-ilmiö”, Cooper sanoo. ”Minusta on väärin, että kuusivuotiaalla lapsella ei ole hajuakaan aiheesta. Hän haluaa vain leikkiä, mutta sitten häntä hämmennetään sanomalla ’joo, olet poika, mutta voit myös halutessasi olla tyttö.'”

”Se on lapselle hyvin hämmentävää”, Cooper jatkaa. ”Se on hämmentävää teini-ikäisellekin. Siinä vaiheessa yritetään vielä löytää omaa identiteettiä ja samaan aikaan kuulee sellaisia juttuja, että ’juu, voit olla mitä vain haluat. Voit olla vaikka kissa niin halutessasi.’ Jos identifioidut puuksi… ja minä tuumin että ’ihan oikeasti nyt! Missä me oikein olemme, Kurt Vonnegutin romaanissa?’ Se on niin absurdia, että olemme tulleet tähän pisteeseen.”

”Kuka määrittelee säännöt? Onko New Yorkissa rakennus, jossa ihmiset istuvat alas ja tuumivat ’okei, enää emme voi käyttää sanaa äiti. Meidän täytyy sanoa synnyttävä henkilö. Ilmoittakaa tästä eteenpäin’? Kuka tekee nämä säännöt? En ymmärrä sitä. En ole vanhanaikainen. Olen vain looginen.”

”Olemme menossa naurettavuuksiin”, Cooper lisää. ”Jos jollain oli tässä joku pointti, he saivat aikaan vain valtavan komedian. En tunne yhtäkään henkilöä joka olisi samaa mieltä woke-hommien kanssa. En yhtäkään. Kaikki joiden kanssa asiasta puhun sanovat: ’Eikö se olekin typerää?’ Ja minä siihen: ’No, minä kunnioitan ihmisiä. Kunnioitan ihmisiä sellaisina kuin he ovat, mutta en aio sanoa 7-vuotiaalle pojalle että ’käyhän pukemassa mekko päällesi, sillä saatatkin olla tyttö’, kun hän sanoo että ’en ole. Olen poika.'”

”Annetaan ihmisen edes ymmärtää seksuaalisuutensa ennen kuin aletaan miettiä onko hän poika vai tyttö. Ajattelen asiaa loogisesti: jos sinulla on nämä sukuelimet, olet poika. Jos taas nuo sukuelimet, olet tyttö. Siinä on eroa kun todetaan, että ”olen naispuolinen mies tai olen miespuolinen nainen” ja että halutaan olla nainen. Synnyit mieheksi. Se on fakta. Sinulla on nämä killuttimet. Ero on nyt siinä, että haluat olla nainen. Okei, voit tehdä niin myöhemmin halutessasi. Mutta et ole naiseksi syntynyt mies.”

Haastattelija toteaa, ettei hän usko vanhempien kylvävän tarkoituksella epäilyksen siemeniä lastensa mieliin, mutta toivoo näiden kuuntelevan lapsiaan.

”Näen kuitenkin jonkun voivan käyttää tilannetta hyödykseen”, Cooper vastaa. ”Mies voi kävellä milloin vain naistenhuoneeseen ja sanoa: ’Tunnen itseni tänään naiseksi’ ja pitää hauskaa. Hän voi käyttää tilannetta hyväkseen. Niin siinä tulee käymään. Joku raiskataan, ja syyllinen vain sanoo että ’No, tunsin itseni silloin tytöksi ja nyt taas pojaksi.’ Mihin raja vedetään?”

Vampyre Cosmetics kuvailee itseään ”ylpeästi naisten, vammaisten ja LGBT+ omistamaksi” yhtiöksi, jonka ”tuotteet ovat vegaanisia, eläinkokeettomia ja talkittomia”.

Lisää luettavaa