Melkoinen kulttuuriteko: satojen tuntien edestä Music Televisionin klassikko-ohjelmia arkistoitu nettiin – Katsottavissa vieläpä ilmaiseksi

Kuvakaappaus Music Televisionin ensimmäisiltä hetkiltä vuodelta 1981.

Kiitos tästä, Internet Archives!

Nyt on MTV-sukupolvella syytä leveään hymyyn, sillä Internet Archives -sivustolle on ladattu satojen tuntien edestä videomateriaalia Music Televisionin 80-luvun ohjelmistosta. Ja kaikki tämä on vieläpä katsottavissa ilmaiseksi!

VHS-nauhoilta on kaivettu muun muassa 1. elokuuta vuonna 1981 toimintansa aloittaneen Music Televisionin ihka ensimmäinen lähetys. Ensimmäisten tuntien aikana nähtiin muun muassa ikoninen avaruuskävelymainos sekä kanavan ensimmäisenä musiikkivideona esitetty The Bugglesin Video Killed The Radio Star. Kokoelmista löytyy lisäksi muun muassa videolistoja, Headbanger’s Ball -jaksoja sekä Beastie Boys-, Twisted Sister- ja Live Aid -spesiaaleja.

Täältä pääset ihmettelemään, mitä kaikkea listalta oikein löytyykään. Videoiden katsominen vaatii ilmaisen rekisteröitymisen sivustolle. Taltioinnit on ladattu katseltavaksi pääasiassa sellaisina kuin ne on aikanaan televisiosta VHS-kasetille nauhoitettu eli mainoksineen päivineen. Melkoista historian siipien havinaa on siis luvassa!