Merkillinen festaritulokas Epäjohdonmukaisten tanssiaiset julkisti esiintyjiä: Echo & the Bunnymen ja 17 muuta nimeä julki

25.5.2023 11:04

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Epäjohdonmukaisten tanssiaiset on varmasti kesän erikoisin festivaalitulokas. Tapahtuma pystytetään Rukajärven hylätylle golfkentälle Kuusamon seutuville, ja tähän ympäristöön marssitetaan 2.–5. elokuuta kaikenmoisia isompia ja pienempiä yhtyeitä musiikkimaailman laitamilta, syrjäkujilta ja kellareista. Aikaisemmin tapahtuman vetonauloiksi on kiinnitetty muun muassa Spiritualized, Brian Jonestown Massacre, Bernard Butler ja Faust, ja nyt tuli julki lisää nimiä.

Ensinnäkin golfkentällä nähdään 1980-luvulla maailmanmaineeseen kohonnut brittiyhtye Echo & the Bunnymen. Moni postpunkin ja new waven ystävä varmasti höristää korviaan tämän uutisen kuullessaan. Muita tuoreita kiinnityksiä ovat iäksi lakkautetun Beta Bandin johtohahmo Steve Mason, Tukholmassa perustettu Les Big Byrd, ranskalainen taiteilijasielu Le Volume Courbe rinnallaan tokiolainen Grimm Grimm, rotterdamilainen Rats of Rafts, Kreikan erikoismies Noda Pappa, australialaislähtöinen lauluntekijä MF Tomlinson, brittiharpisti Eva Lunny, Brightonista käsin operoiva Congratulations, islantilainen punkryhmä Suck to Be You Nigel ja Tukholman metsissä lymyilevä Kerosene Kream. Kotimaisia staroja ovat 22-Pistepirkko, Kaukolampi, Mahti, Rock Siltanen Group, Sylvi ja Tommi Liimatta.

Tanssiaisiin osallistutaan sarjakuvataiteilija Tommi Musturin suunnittelemalla pääsylipulla, joita on saatavilla ainoastaan tapahtuman nettisivuilla sekä tarkoin valituissa myyntipisteissä kautta maan. Peruslippujen hinnat ovat sellaiset 120–190 euroa. Tapahtuma on K-16.

Lisää luettavaa