Metallica-keulakuva on käyttänyt koronatauon hyödykseen monellakin eri tavalla – uutta musiikkia on syntynyt ”tonneittain”

30.8.2020 21:10

Metallica tuntuu tulevan juuri julkaistun S&M2-levynsä myötä vastaan nyt vähän joka paikassa. Männä viikolla yhtyeen jäsenistö muun muassa vieraili videolinkkien välityksellä SiriusXM:n Town Hall -ohjelman haastattelussa.

Jutustelun tuoksinassa yhtyeen laulaja-kitaristi James Hetfieldiltä kysyttiin, kuinka hän on käyttänyt koronaviruksen mukanaan tuoman ylimääräisen luppoajan.

”En halua kuulostaa kiittämättömältä, sillä tiedän monien ihmisten kamppailevan koronan takia… Siellä missä minä asun, erityisesti palvelusektori on pulassa”, Hetfield kertoo. ”Ja tietenkin musiikkiteollisuus — se on ottanut vastaan isoja iskuja. Me olemme tottuneet olemaan tien päällä — olemme rundanneet ikuisuuden — joten olet joko rundilla tai säveltämässä. Luonnollinen ajatus on siis se, että ’Noh, emme ole kiertueella. Aletaanpa säveltämään.’ Olen kirjoittanut tonneittain materiaalia. Olen varma, että on lukuisia muusikoita, jotka tuumivat: ’Okei, mitä voin tehdä? Laitan kynän viuhumaan’ ja sitä minäkin tykkään tehdä.”

”Toinen valtava juttu, mikä tästä kaikesta on seurannut on se, että olen pysytellyt kotikaupungissani [Coloradossa] ja rakentanut yhteisöä ystävieni kanssa, tehden juttuja ulkona”, mies jatkaa. ”Olemme täällä vuorilla siinä mielessä onnekkaita, että korona ei ole lukinnut paikkoja niin paljon kuin monessa muussa paikassa. Tunnen myötätuntoa isoissa kaupungeissa asuvia ihmisiä kohtaan. Täällä voit vieläkin lähteä ulos, ajaa fillarilla, kulkea lautalla, kalastaa, ampua, metsästää — mitä vain.”

”Minulla on täällä paljon ystäviä, joita minulla ei olisi voinut olla aiemmin, joten olen järjestänyt grillijuhlia ja pyytänyt ihmisiä käymään. Aiemmin tilanne on aina ollut, että ’Ai, en voi tehdä sitä, koska meidän pitää lähteä ensi viikolla. Meidän täytyy treenata. Meidän täytyy tehdä sitä ja tuota.’ Olen käyttänyt aikaani ystävyyssuhteiden rakentamiseen. Ei sillä, etteikö minulla olisi jo sellaisia, mutta pikemminkin paikallisesti, ja se on ollut iso juttu minulle. Samoin autallissa puuhailu. Rakastan viettää aikaa tallissa nikkaroimassa, vähän hitsailemassa. Hitsasin pari juttua All Within My Hands -järjestölle… olen tehnyt joitain lintulautoja. Tuijotan parhaillaan ikkunasta ulos, ja täällä käy jotain 50 eri lintulajia syömässä. Se on tavallaan uusi televisioni. Nautin siis luonnosta ja elämästä nykytilanteen rajoissa.”

Nyt kun jo valmiiksi Hetfieldin kimpussa ollaan, niin onpa miehen mukaan nimetty uusi käärmelajikin. Luis Ceriacon johtama tutkijaryhmä löysi Päiväntasaajan Guineassa sijaitsevalta Biokon saarelta uuden aiemmin tunnistamattoman puukyy-lajin (Bush Viper), joka nimettiin Metallica-keulakuvan mukaan. Atheris hetfieldinä vastaisuudessa tunnettava käärme voi kasvaa 52 senttimetrin mittaiseksi ja sillä on kolmion muotoinen pää.

”Halusimme kunnioittaa häntä kiitokseksi kaikista hyvistä viboista joita hänen musiikkinsa on välittänyt meille elämämme ja uriemme aikana”, Luis Ceriaco ja Mariana Marques kommentoivat Metal Hammerille. ”Mielestämme salaperäinen ja viileän näköinen myrkkykäärme, joka asuu tulivuoren juurella keskellä trooppista sademetsää edustaa hyvin heavy metalia!”

Tältä tuo veijari sitten näyttää:

Lisää luettavaa