Metallica-klassikko rikkoi merkittävän merkkipaalun Spotifyssä – kyseessä jo toinen saman tempun tehnyt biisi samalta levyltä

1.9.2023 20:57

Metallican nimikkoalbumi on yhtyeelle varsinainen ehtymätön aarreaitta. Hurjia määriä ympäri maailmaa kuluneen kolmen vuosikymmenen aikana myynyt levy sementoi ison M:n aseman yhtenä kaikkien aikojen suurimmista bändeistä. Se on kerryttänyt jäsenistön palkintokaappeihin kulta- ja platinalevyjä ja jos minkämoisia kunnianosoituksia niin että heikompia hirvittää. Nyt levyltä singlenäkin irrotettu klassikkoballadi on ylittänyt miljardin soittokerran rajan Spotifyssä.

Kyseessä on tietenkin ikivihreä Nothing Else Matters, joka liittyy jo aiemmin samaan yltäneen Enter Sandmanin seuraan. Seuraavana Metallican omalla listalla väijyy Master Of Puppets 722 miljoonalla soittokerralla, perässään One (488 milj.) ja The Unforgiven (460 milj.).

Spotifyn mukaan alle 500 kappaletta on rikkonut palvelussa miljardin kuuntelukerran rajan. Raskaamman rockin ja metallin maailmasta siihen ovat aiemmin kyenneet muun muassa System Of A Downin Chop Suey!, Linkin Parkin In The End ja Numb, Guns N’ Rosesin Welcome To The Jungle sekä Nirvanan Smells Like Teen Spirit ja Come As You Are.

Lisää luettavaa