Metallica tarjoaa lisää makupaloja juhlajulkaisultaan – Enter Sandmanin vaihtoehtoinen musavideo ja treeniversio Don’t Tread On Me -biisistä julki

Metallica vuonna 1991.
Shutterstock /All Over Press

Nämä maistiaiset ovat vain murto-osa The Black Albumin -juhlapainoksen bonusmateriaaleista.

Metallica on jo muutaman viikon ajan mehustellut syksyllä julkaistavaa menestyslevy Metallican (tuttujen kesken The Black Album) uutta 30-vuotisjuhlajulkaisua tiputellen säännöllisen epäsäännöllisesti maistiaisia juhlalevyn hulppean deluxe-version mukana tulevista bonusmateriaaleista. Ja bonuksiahan riittääkin sitten joka lähtöön biisien varhaisista demoversioista ja treenikämppäjamitteluista vaihtoehtoisiin miksauksiin ja ennen julkaisemattomiin livetaltiointeihin.

Viimeisimpinä makupaloina yhtye on julkaissut Enter Sandman -hitin musiikkivideosta vaihtoehtoisen version, jossa on pelkästään bändin soitto-osuudet, sekä Don’t Tread On Me -kappaleen treeniversio, joka on taltioitu albumin esituotantosessioissa ennen varsinaisten äänitysten alkua. Nämä molemmat voit ottaa haltuusi tuosta alta.

Metallica-levyn uudelleenmasteroitu juhlapainos ilmestyy 10. syyskuuta ja se on saatavilla useissa eri formaateissa aina perus cd- ja tuplavinyyliversiosta massiiviseen deluxe-boksiin, joka sisältää kaikkiaan 14 cd:tä, kuusi vinyyliä, kuusi dvd:tä, kirjan, plektroja ja muuta sälää. Lisäksi yhtye julkaisee spesiaalin The Metallica Blacklist -tribuuttilevyn, jolla eri artistit esittävät tulkintojaan levyn kappaleista. Mukana ovat muun muassa Miley Cyrus, Volbeat, Ghost, Weezer, Juanes, St. Vincent, Phoebe Bridgers ja Kamasi Washington.