Metallican uutuuslevy ei syntynyt kitkatta – yhdessä vaiheessa Hetfield suuttui Ulrichille niin, että häipyi studiosta viikoksi

Metal Hammer teki uusimpaan numeroonsa ison jutun Metallicasta, ja haastattelussa käydään läpi yhtyeen uuden Hardwired… to Self Destruct -albumin syntyä. Jutusta käy ilmi, että ilmeisesti pahamaineisessa Some Kind of Monster -dokumentissa nähty draama ei ole jäänyt yhtyeellä tyystin menneisyyteen, vaan muusikot osaavat räjähdellä edelleen toistensa silmille.

James Hetfield kertoo hermostuneensa rumpalitoverinsa Lars Ulrichin määräilyyn niinkin paljon, että lähti kesken sessioiden studiosta eikä suostunut palaamaan viikkoon.

”Olimme studiossa ja olin, että ’hei, minä olen bändin kitaristi ja pidän tästä kitaraosuudesta’. Sitten Lars oli, että ’ei kun tämä osa on parempi’. Ja minä siihen, että ’mistäs lähtien sinä olet alkanut riffipoliisiksi'”, Hetfield muistelee.

”Se sitten meni siihen pisteeseen, että ajattelin, että nyt saa riittää, minä häivyn. Mutta viikkoa myöhemmin olimme taas puheväleissä.”

Mitä tästä opimme? Älä tule kitaristin ja hänen riffinsä väliin – ja että tähtimuusikoilla taitaa olla edelleen vaikeuksia selvittää erimielisyytensä aikuisten ihmisten tapaan. Vaan eipä taida olla viimeinen kerta, kun tuo kaksikko tiuskii toisilleen jostain musiikkiin liittyvästä.