Metalliyhtye Sabaton pisti pystyyn oman historiakanavan – Ensimmäinen video katsottavissa

Bändin jäsenet kertovat biiseistään ja niihin liittyvistä tarinoista historioitsijoiden avustuksella.

Tässäpä mielenkiintoinen konsepti, jonka avulla saattaa jopa vahingossa oppiakin jotain. Historiallisista tapahtumista ja erityisesti sotaan liittyvistä teemoista ammentava metalliyhtye Sabaton on lanseerannut uuden Youtube-kanavan, jossa käydään läpi koko yhtyeen tuotanto sekä kappaleisiin liittyviä tarinoita historioitsijoiden ja arkistomateriaalien kera.

Sabaton History Channelin ensimmäisessä videossa otetaan käsittelyyn läpimurtoalbumi The Art Of Warin kappale 40:1. Kappale kertoo toisen maailmansodan aikaisesta Wiznan taistelusta, jossa satakunta puolalaista sai vastaansa 40 000 saksalaissotilasta. Ylivoimaista vastustajaa vastaan onnistuttiin kuitenkin taistelemaan useita päiviä.

”Sen lisäksi, että kappale on yksi suosituimmista, sen kertosäe alkaa sanoilla ’tulessa kastettu’. Kukaan metallimaailmassa ei ole ennen tehnyt tällaista projektia, joten tämä on juuri sopiva kaste meille! Monet ovat sanoneet juuri tämän kappaleen saaneen heidät kuuntelemaan Sabatonia ja se on ollut vakionumero keikoillamme yli 10 vuoden ajan, joten uskon, että seuraajat tulevat pitämään tarinasta sen taustalla”, intoilee basisti Pär Sundström.

”Tämä tulee olemaan historiallista! Meillä on rockyhtye, joka yhdessä historianörttien kanssa käyttää Youtuben, musiikin ja tarinankerronnan voimaa tuodakseen menneet tapahtumat eloon tavalla, jota ei olla ennen nähty”, hehkuttaa puolestaan kanavan juontaja ja käsikirjoittaja Indy Neidell, joka on ollut taustalla muissakin Youtuben historiaprojekteissa kuten The Great War ja World War II.

”Historiaa tutkimalla voimme oppia todella paljon omasta elämästämme ja maailmasta, joten minulle historioitsijana on todella hienoa, että meillä on käsissä todella siisti tapa kertoa näitä tarinoita. Samalla voimme pitää myös hauskaa!”

Uusia videoita ilmestyy kanavalle joka torstai ja toimitukseen saapuneen tiedotteen mukaan jossain vaiheessa tullaan käsittelemään myös Sabatonin seuraavan levyn kappaleita. Kannattaa siis laittaa kanava tilaukseen täältä.