Michael Jacksonin ja Quincy Jonesin luottoääniteknikko Bruce Swedien, 86, on kuollut

Swedien toimi ääniteknikkona lukuisten maailmantähtien levytyksillä.
18.11.2020 10:57

Yli 65 vuoden uran tehnyt, viidesti Grammyllä palkittu ääniteknikko ja tuottaja Bruce Swedien nukkui pois 16. marraskuuta. Suru-uutisen on vahvistanut Swedienin Roberta-tytär. Asiasta uutisoi muun muassa NME-lehti. Swedien oli kuollessaan 86-vuotias.

Swedien työskenteli pitkän uransa aikana lukuisten maailmantähtien kanssa. Hän oli muun muassa Quincy Jonesin ja Michael Jacksonin luottoteknikko ja oli mukana sellaisilla albumeilla kuin Off The Wall, Thriller, Bad sekä Dangerous, jolla Swedien toimi myös tuottajana. Swedienin pitkästä ansioluettelosta löytyy myös muun muassa sellaisia nimiä kuin Mick Jagger, Paul McCartney, Jennifer Lopez, Ricky Martin, Santana, Barbra Streisand ja Donna Summer.

”Olen todella murtunut, että olemme menettäneet rakkaan aseveljeni, legendaarisen Bruce Swedienin. Sanat eivät riitä kertomaan, miten paljon hän minulle merkitsi. Hän oli ehdottomasti alan paras teknikko enkä voinut 70 vuoteen kuvitellakaan tekeväni mitään äänityssessioita, ellei hän ollut miksayspöydän takana”, Quincy Jones kirjoitti Instagramissa.

”Olen aina sanonut, ettei ole sattumaa, että vielä neljä vuosikymmentä myöhemmin kaikkialla maailmassa kun astut yökerhoon, kun kello lyö kaksitoista, alkaa Billie Jean, Beat It, Wanna Be Starting Something tai Thriller soimaan. Se oli Bruce Swedienin nerouden ansiota ja tänäkin päivänä kuulen artisteja, jotka yrittivät toisintaa mitä hän teki.”

Lisää luettavaa