Mick Jagger, Beyoncé, Elton John, Debbie Harry, John Fogerty ja lukuisat muut surevat Tina Turneria somessa – ”Voiman ja intohimon ruumiillistuma”

25.5.2023 14:05

Myöhään eilen illalla maailmalta kantautui suuri suru-uutinen, että laulajaikoni Tina Turner nukkui pois kotonaan Sveitsissä. Muun muassa River Deep, Mountain High-, Nutbush City Limits-, What’s Love Got to Do with It-, Private Dancer-, The Best-, We Don’t Need Another Hero (Thunderdome)– sekä Goldeneye-hiteistä tunnettu Turner oli kuollessaan 83-vuotias.

Maailman myydyimpiin artisteihin kuuluneen, urallaan 12 Grammy-palkintoa pokanneen Turnerin kuolinuutinen otettiin maailmalla vastaan raskain sydämin. Sosiaalinen media onkin täyttynyt lukuisten ystävien ja kollegojen muistokirjoituksista ja surunvalitteluista. Turneria ovat muistaneet muun muassa Rolling Stonesin Mick Jagger ja Ronnie Wood, Elton John, Bryan Adams, Blondien Debbie Harry, Beyoncé, Garbagen Shirley Manson, Mariah Carey, John Fogerty, Paul Stanley, David Coverdale, Black Sabbathin Geezer Butler, Brian Wilson, John Densmore ja monet, monet muut.

”Hän oli suurenmoisen lahjakas esiintyjä ja laulaja. Hän oli inspiroiva, lämmin, hauska ja antelias. Hän auttoi minua suunnattoman paljon kun olin nuori. En tule koskaan unohtamaan häntä”, Jagger kirjoitti Twitterssä.

”Maailma on menettänyt yhden jännittävimmistä ja sähköisimmistä esiintyjistään. Legenda niin levyillä kuin lavalla. Hän oli täysin koskematon”, kirjoitti Elton John Instagramissa.

”Olin yksi heistä, joka hyötyi Tina Turnerin energiasta, luovuudesta ja lahjakkuudesta. Hän oli nainen, joka raivasi tiensä Nutbushin puuvillapelloilta ylös musiikki- ja viihdemaailman huipulle. Hän oli suuri inspiraatio minulle kun aloitin ja on sitä yhä tänäkin päivänä”, Blondien Debbie Harry kirjoitti yhtyeen Facebook-sivuilla.

”Olen ikuisesti kiitollinen antamastasi inspiraatiosta ja kaikista tavoista, joilla raivasit tietä. Sinä olet vahvuus ja sitkeys. Sinä olet voiman ja intohimon ruumiillistuma. Olemme onnekkaita, että saimme todistaa lempeyttäsi. Kaunis henkesi jää elämään ikuisesti. Kiitos kaikesta, mitä teit”, Beyoncé kirjoitti nettisivuillaan julkaistussa muistokirjoituksessa.

Myös Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama sekä istuva presidentti Joe Biden twiittasivat omat muistokirjoituksensa Tina Turnerille.

”Tina Turner raaka, voimakas, pysäyttämätön. Hän oli anteeksipyytelemättömästi oma itsensä, puhui ja lauloi totuuttaan läpi ilon ja tuskan, voittojen ja tragedioiden. Tänään liitymme fanien kanssa yhteen ja teemme kunniaa rock ’n’ rollin kuningattarelle, tähdelle, jonka valo ei koskaan sammu”, Obama kirjoitti.

”Sen lisäksi, että hän oli lahjakkuus, jollaisia on vain yksi sukupolvessa, hänessä oli uskomatonta voimaa. Hän ylitti vastoinkäymiset ja väkivallan rakentaen uran, elämän ja perinnön, joka kestää ikuisesti ja oli täysin hänen omansa”, presidentti Biden puolestaan kirjoittaa.

Lisää luettavaa