Mick Jagger sai tarpeekseen salaliittohörhöistä ja rokotevastaisuudesta: ”Täysin järjetöntä”

14.4.2021 12:53

Mick Jagger ja Dave Grohl yllättivät koko musiikkimaailman julkaisemalla eilen yhteisen kappaleen. Eazy Sleazy -biisi toimii kommentaarina korona-ajan tapahtumista, ja kappaleessa kommentoidaan hirtehisesti myös otsikoihin nousseita salaliittoteorioita. Erityisesti rokotevastaisuus on asia, mitä singlen sanoitukset tehnyt Jagger ei voi ymmärtää.

Jagger kommentoi aihetta tarkemmin tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa. 77-vuotias Rolling Stones -ikoni kehottaa ihmisiä muistamaan, mitä kaikkea rokotteilla on saatu aikaiseksi.

”Näyttää siltä, että jopa suhteellisen järkevillä ihmisillä on jokin asia, jota he eivät oikein tajua. Minulla on useita ystäviä ja sukulaisia, jotka menevät sekaisin tällaisista jutuista, jotka ovat järjettömiä”, Jagger sanoo.

”Tietenkään ei ole mitään hyötyä keskustella heidän kanssaan asioista. Heillä on uskomuksensa, joista he pitävät kiinni. Eikä sillä ole mitään väliä, mitä kerrot heille. Järkipuhe ei toimi enää.”

Jagger hämmästelee, miten valistusajan synnyinsijana tunnetussa Ranskassa on nykyään eniten rokotevastaisia ihmisiä koko läntisessä maailmassa. Hän itse muistaa hyvin oman lapsuutensa polion varjossa.

”Eiväthän rokotteet ole mikään uusi keksintö. Kun minä olin pikkulapsi, ihmiset kuolivat polioon. Yhtenä päivänä he vain olivat kadonneet. Se tauti kuitenkin hävitettiin rokotteiden avulla”, Jagger sanoo.

”Silloin oli paljon onnettomia lapsia, jotka joko kuolivat tai halvaantuivat. Monille ystävillenikin kävi niin. Jos sinulla olisi lapsi, ottaisitko mieluummin rokotteen vai uhraisitko heidän kävelykykynsä?”

Lisääkin sanottavaa olisi ollut aina Trumpin vaalivilppiväitteistä alkaen, mutta kaikki kohut eivät Jaggerin mielestä ansainneet tulla edes mainituiksi.

”En edes vaivautunut laittamaan sanoituksiin mukaan näitä ’Trump voitti vaalit’ -juttuja.”

Lisää luettavaa