Mick Jaggerilta tiedusteltiin, onko Rolling Stonesin taru päättymässä – ”Minulta on kyselty asiasta 31-vuotiaasta asti”

23.9.2021 21:50

Rolling Stonesin tulevaisuudella on spekuloitu jo vuosikymmeniä, mutta rumpali Charlie Wattsin hiljattainen menehtyminen on kiihdyttänyt arvuuttelut yhtyeen jatkon suhteen suoranaisiin ennätyslukemiin. Osa nettikeskustelijoista on toivonut yhtyeen laittavan pillit pussiin välittömästi, toiset taas kannustavat veteraaneja jatkamaan niin kauan kuin vain virtaa riittää.

Joka tapauksessa yhtye on päättänyt viedä sovitun No Filter -kiertueensa loppuun rumpali Steve Jordanin kanssa. Mutta entä sen jälkeen?

”En tiedä. Mitä vain voi tapahtua”, Mick Jagger pohdiskelee tuoreessa haastattelussa. ”Minulta on kyselty asiasta 31-vuotiaasta asti.”

Jagger sanoo, että poppoon seuraava liike riippuu No Filter -kiertueen menestyksestä.

”Jos asiat ovat ensi vuonna hyvin ja kaikilla on kiertämisestä hyvät fiilikset, olen varma että soitamme keikkoja”, Jagger toteaa. ”Yritän vain keskittyä nykyiseen rundiin.”

Aiheesta kyseltiin myös kitaristi Keith Richardsilta. Onko nyt luvassa oleva kiertue tarkoitus käyttää sen tutkailuun, mikä tuntuu oikealta ja tulevaisuuden kannalta mahdolliselta.

”Se on juuri noin”, Richards vahvistaa. ”Tien päälle lähteminen osui todella vaikeaan paikkaan, mutta aiomme silti tehdä sen. Charlie oli valmis siihen, että olimme viemässä hommaa eteenpäin. Odotimme hänen tulevan mukaan jossain vaiheessa. Steve oli kaikeksi onneksi valmiina tuuraajaksi. Mutta asiat eivät sitten menneet niin.”

”Minulla on tunne, että me vasta raaputtelemme pintaa”, toteaa puolestaan kitaristi Ronnie Wood. ”Meillä on edessämme jälleen yksi räjähtämätön miina. Siinä on vielä paljon aikaa jäljellä.”

Yhtye soitti ensimmäisen keikkansa ilman Wattsia syyskuun 20. päivä Foxboroughissa Massachusettsissa. No Filter -kiertue käynnistyy virallisesti syyskuun 26. päivä St. Louisista.

Lisää luettavaa