Mick Mars ”ei ollut onnellinen” Mötley Crüen stadionkiertueella, väittää rumpalilegenda – ”Heillä oli paljon erimielisyyksiä”

Carmine Appice sanoo kitaristin kertoneen tämän hänelle suoraan.
15.3.2023 21:16

Mötley Crüe, joka vannoi vuonna 2015 jättävänsä keikkalavat taakseen, teki viime kesänä paluun ja kiersi Pohjois-Amerikkaa yhdessä Def Leppardin, Poisonin ja Joan Jettin kanssa. Kiertueen päätyttyä yhtye ilmoitti lähtevänsä tänä kesänä kiertämään Eurooppaa, mutta ilman alkuperäiskitaristi Mick Marsia, jonka kerrottiin jäävän sivuun terveyssyistä. Marsin hyvä ystävä, rumpalilegenda Carmine Appice kuitenkin väittää tuoreessa Ultimate Guitarin haastattelussa taustalla olevan muitakin kuin pelkästään terveydellisiä syitä.

”Olen jutellut Mickille ja hän kertoi minulle, että hän ei ollut onnellinen stadionkiertueella. Kaikki tuli käytännössä nauhalta; kaikki oli hyvin pitkälle ennalta suunniteltua. Mick on varsin hyvä kitaristi, joten hän ei pitänyt siitä, ettei hän saanut vapaasti soittaa mitä halusi. Totuus on se, että Mötley Crüen toiminta on ollut jo pitkään hyvin outoa eikä Mick pitänyt varsinkaan siitä, että kaikki tuli nauhalta. Mick sanoi minulle ihmisten huomaavan kyllä, että kaikki oli äänitetty etukäteen”, Appice sanoo.

”Se vitutti Mickiä. ’Pystyn soittamaan nämä jutut. Haluan soittaa nämä jutut. En halua esittää soittavani’, hän sanoi minulle. Luulen, että se on yksi syy, miksi hän lähti. Tietenkään hänen sairautensa ei auta asiaa eikä tee kiertämisestä helppoa, mutta Mick pystyy soittamaan kaikki lickinsä. Hänen ei vain annettu tehdä niin.”

Appicen mukaan Mars ja muu bändi ei tullut muutenkaan kovin hyvin toimeen keskenään. Appice väittää Marsia kismittäneen muun muassa se, miten hän matkusti yksin kiertuebussissa muiden jäsenten lentäessä keikkapaikasta toiseen.

”Hän sanoi minulle, että muut tuhlaavat rahojaan ja leikkivät rokkistaroja. Mick halusi vain soittaa musiikkia. Mick ei halunnut haaskata aikaa ja rahaa, joten hän matkusti bussilla. Hänen elämäntyylinsä on erilainen kuin muilla, joten heillä oli paljon erimielisyyksiä”, väittää Appice.

”Luulen, että hän vain sai tarpeekseen. Heidän oli tarkoitus lopettaa ja sitten he tulivatkin takaisin. He tekivät stadionkiertueen, jonka piti olla oikeasti se viimeinen. Joten kun he sitten päättivät jatkaa sitä, hän totesi jättävänsä sen väliin. ’Kyllä te hoidatte tämän’, hän sanoi.”

Mötley Crüen kiertueella Marsin paikalla soittaa tällä hetkellä muun muassa Rob Zombien riveistä tuttu John 5. Yhtye nähdään alkukesästä Hyvinkään Rockfestissä.

Lisää luettavaa