Mikä kumma on Extraordinarius bruceickinsoni? jälleen uusia eläinkunnan edustajia nimetty heavy metal -muusikoiden mukaan

Erinäisten hyönteisten ja muiden nimeäminen tunnettujen muusikoiden mukaan ei ole mikään uusi villitys tutkijoiden keskuudessa, mutta erityisesti viime vuosina trendi on tuntunut olevan varsin nousujohteinen. Tästä ei ole pitkäkään aika, kun kovakuoriaislaji nimettiin Nightwish-laulaja Floor Jansenin mukaan, uusi sääskilaji sai nimensä Nightwish-kippari Tuomas Holopaiselta ja uuden katkarapulajin nimeämiseen haettiin inspiraatiota Pink Floyd -yhtyeeltä.

Nyt Public Radio International kertoo heavy metalin ystäviin lukeutuvan tutkija Cristina Rheimsin löytäneen Brasilian sademetsistä neljä uutta hämähäkkilajia, jotka on nimetty Iron Maidenin Bruce Dickinsonin, Scorpionsin Klaus Meinen, Def Leppardin Rick Allenin sekä Angran Andre Matosin mukaan seuraavasti: Extraordinarius bruceickinsoni, Extraordinarius klausmeinei, Extraordinarius rickalleni ja Extraordinarius andrematosi.

Kuvan veikeästä nelikosta näet tuosta yltä.

”Tämä on sitä musiikkia, josta pidän ja jota yleensä kuuntelen”, Rheims kommentoi ajatusta nimeämisten taustalla. ”Olen aina halunnut osoittaa kunnioitusta Rick Allenille, sillä hän on esimerkki. Kyseessä on rumpali, joka menetti toisen kätensä ja jatkoi uraansa opetellen soittamaan yhdellä kädellä. Niinpä hän on yksi Extraordinariuksista.”