Mikä on entisen Nightwish-rumpalin tilanne? Tuomas Holopainen päivittää Jukka Nevalaisen kuulumisia

Nightwish-kippari Tuomas Holopainen kommentoi United Rock Nationsin haastattelussa rumpali Jukka Nevalainen tilannetta. Nevalainen soitti yhtyeessä vuosina 1997–2014, kunnes joutui jättämään paikkansa vaikean unettomuuden takia. Hänen tilalleen Nightwishin rumpupatteriston taakse istahti Kai Hahto.

”Hänellä menee loistavasti. Näin hänet juuri kolmisen viikkoa sitten”, Holopainen kertoo Nevalaiseen liittyen. ”Asumme melko lähellä toisiamme, joten näemme aika usein. Hän tuli käymään ja vietimme illan miesluolassa pelaamalla pokeria ja katsomalla Ramboa.”

”Hänellä menee hyvin — hän on henkisesti todella hyvässä paikassa — mutta rundaaminen bändin kanssa on pois laskuista, sillä unettomuus todennäköisesti iskisi vain uudelleen”, Holopainen jatkaa. ”Se on kamala, kamala sairaus. Olen kärsinyt unettomuudesta korkeintaan muutaman kuukauden ja sitä oloa ei voi sanoin kuvailla. Hän kävi tuota läpi vuosia ja vuosia. Ymmärrän hänen päätöksensä täysin.”

”Hän on mahtava rumpali”, mies lisää. ”Hän on rumpalina melkeinpä aliarvostettu, sillä hän lataa niin paljon tunnetta ja iskevyyttä soittoonsa. Se on hyvin erilaista kuin Kailla. Molemmat ovat loistavia muusikoita, mutta spektrin eri päissä. Olen iloinen, että Kai oli pelastamassa bändiä.”

Nightwishin Human. :II: Nature -albumi ilmestyy huhtikuun 10. päivä.

Voit kuunnella Holopaisen haastattelun alta.