Mikä onkaan Paradise Lostin synkein albumi? Kitaristi Aaron Aedyn mielipide saattaa yllättää

Paradise Lost
Kuva: Danny Payne

Goottimetallin jättiläisyhtye Paradise Lost on tehnyt urallaan karuja levyjä toinen toisensa perään, mutta nyt saatiin kuulla sellainenkin anekdootti, että mikä on orkesterin alkuperäisjäsenen mielestä se kaikkein tummasävyisin Lost-levy. Asia tuli esille, kun rytmikitaristi Aaron Aedy vieraili Metal Undergroundin haastateltavana.

Ja ei, se ei ole sen paremmin Shades of God, Icon, Draconian Times kuin mikään muukaan yhtyeen vanhojen aikojen levyistä. Niiden sijaan Aedy nostaa esille kiistellyn Host-albumin (1999), jolla metallibändi loikkasi yllättäen Depeche Mode -tyylisten soundien pariin.

”Se on onnettomin levymme ’doom and gloom’ -mielessä. Se on todella synkkä”, Aedy sanoo. ”Se tehtiin pian sen jälkeen, kun laulajamme Nick Holmesin isä kuoli. Sen sanoitukset ovat tosi mustia.”

Hostista ja sitä seuranneesta Believe in Nothingista julkaistiin hiljattain uusitut versiot, kenties pitäisi antaa niille uusi mahdollisuus. Aikanaan levyt kun vaikuttivat niin ponnettomilta, että koko yhtyeen luokitteli jo menneen talven lumiksi. Onneksi kaverit olivat sitkeitä ja jatkoivat, sillä uudemmat albumit ovat olleet mainioita!