Ex-Metallica-basisti väittää, että oli ehdolla uuden Van Halen -kiertueen basistiksi – ”En halunnut sen näyttävän rahastukselta”

15.4.2022 10:00

Entinen Metallica-basisti Jason Newsted väittää, että Alex Van Halen lähestyi häntä puolisen vuotta sitten mahdollisen Van Halen -kiertueen tiimoilta. Edesmenneen Eddie Van Halenin paikan olisi näissä suunnitelmissa perinyt kitaravirtuoosi Joe Satriani.

Kuviota voidaan pitää vähintääkin yllättävänä, sillä yhtye henkilöityi hyvin vahvasti Eddieen. Lisäksi kitaristin poika Wolfgang Van Halen on aiemmin todennut, että Van Halenia ei ole olemassa ilman hänen isäänsä. Kyse saattoi toki olla myös jonkinlaisesta tribuuttishow/-kiertuesuunnitelmasta, mutta haastattelussa yksityiskohdat aiheen tiimoilta jäävät valitettavan hämäriksi.

Newsted sanoo joka tapauksessa The Palm Beach Postille saaneensa kutsun saapua Kaliforniaan jammailemaan Van Halenin ja Satrianin kanssa, mutta tunteneensa, että yhtyeen perinnölle olisi mahdotonta tehdä oikeutta.

”Kuinka voisitkaan?” Newsted toteaa. ”Kukaan ei voi pistää sitä paremmaksi, joten miten osoitat sille kunnioitusta? En halunnut sen näyttävän rahastukselta. Ja sitten se tavallaan vain kuivui kasaan.”

Van Halen soitti viimeisen konserttinsa 4. lokakuuta 2015 Hollywood Bowlissa. Tämän jälkeen yhtye vietti hiljaiseloa useamman vuoden, kunnes kurkkusyöpää sairastanut Eddie Van Halen menehtyi 6. lokakuuta 2020.

Lisää luettavaa