Mitä tapahtui odotetulle Van Halen -tribuuttikonsertille? – Wolfgang Van Halen: Jotkut tekevät asiat hyvin vaikeiksi

17.7.2022 23:02

Paljon huhuttu Van Halen -tribuuttikonsertti/kiertueprojekti ei ole edistynyt sitten entisen Metallica-basisti Jason Newstedin huhtikuisten kommenttien. Todellisuudessa hanke oli ollut jäissä jo kauan ennen Newstedin The Palm Beach Postille antamaa haastattelua, jossa basisti paljasti rumpali Alex Van Halenin olleen häneen yhteydessä suunnitelman tiimoilta. Basisti suostui jammailemaan Van Halenin ja kitaristi Joe Satrianin kanssa, mutta tuli lopulta siihen johtopäätökseen, ettei Van Halenin perinnölle ole mahdollista tehdä kunniaa.

Tuoreessa Rolling Stonelle antamassaan haastattelussa edesmenneen Eddie Van Halenin poikaa Wolfgang Van Halenia pyydettiin kertomaan, mihin projekti oikein lopulta kaatui.

”Voin sanoa, että tarkoitus oli tehdä jotain”, Wolfgang aloittaa. ”Mutta, enkä halua puhua negatiiviseen sävyyn kenestäkään, mutta on joitain ihmisiä, jotka tekevät hyvin vaikeaksi saada mitään Van Haleniin liittyvää aikaan. Oltuani bändissä pidemmän aikaa, pyrin ympäristöön jossa ei tarvitsisi varoa askeleitaan, eikä jouduttaisi sietämään persoonallisuuksia. Olisi vain kaverit keskenään pitämässä hauskaa ja tekemässä musiikkia. Mutta Van Halen -aikoinani oli aina jotain juttuja, jotka tulivat hauskanpidon ja musiikin tekemisen väliin. Ja niin siinä luulisin käyneen nytkin.”

”Olisi mahtavaa vain kertoa kaikki ja tuoda totuus julki. Isäni antoi paljon haastatteluja, joissa hän sanoi kaiken suoraan”, Wolfgang jatkaa. ”Ja ihmiset heittivät lokaa hänen niskaansa sen takia ja ajattelivat hänen valehtelevan. Voisin siis kertoa kaikkea, mutta ihmiset ovat jo päättäneet mitä mieltä he ovat asioita, olivatpa ne sitten faktoja tai eivät. Joten voin kertoa vain faktoja. Mutta ne eivät välttämättä käy yksiin sen kanssa, miltä joistakuista tuntuu. Tiedän millaisia Van Halen -fanit voivat olla. He ovat hyvin tarkkoja siitä kenestä he bändissä pitävät. Se ei vain ole sen arvoista. Me siis yritimme, mutta joidenkin kanssa on vaikea työskennellä, ja sen takia sitä ei tapahtunut.”

Wolfgang avaa myös yhtyeen asioita koskevaa päätöksentekoprosessia.

”Van Halenin suhteen päätösvalta on Alilla, ja minä olen siellä antamassa tukea”, Van Halen sanoo. ”Käytännössä autan tekemään päätöksiä joita isäni olisi tehnyt, koska olen hänen tilallaan.”

Wolfgang lisää, että ”haluaisi kovasti tehdä jotain” isänsä kunniaksi, mutta tribuuttikonsertti-idea ”ei koskaan edennyt alkua pidemmälle”.

”Katso kaikkea mitä Van Halenin ympärillä on tapahtunut. Ja katso kuinka asiat ovat menneet pieleen”, Wolfgang jatkaa. ”Se, että onnistuimme minun aikanani tekemään kolme kiertuetta, julkaisemaan albumillisen uutta materiaalia sekä yhden livealbumin, on ihan vitunmoinen ihme.”

”Ihmiset tuppaavat laittamaan kaikki Van Halenin päätökset isän kontolle, mutta Al on aivot kaiken takana. Al on ollut se tyyppi koko ajan”, Wolfgang sanoo. ”Mitä Van Haleniin tuli, isä halusi vain soittaa kitaraa. Mutta Alin ja Van Halenin ajattelutapa on ollut aina se, että turha puhua asioista mikäli jotain ei ole tapahtumassa. Syy sille, miksi mitään ei ole tiedotettu virallisia kanavia pitkin on se, että mitään ei ole tapahtunut. Ja tiedän kuinka se ärsyttää ihmisiä. Mutta niin tämä toimii.”

Wolfgangilta kysytään, mitä hän sanoisi, jos joku olettaisi pääasiallisen ongelman piilevän oikukkaan miehen mainetta kantavassa laulaja David Lee Rothissa.

”Sanoisin, että ’tutki Van Halenin historiaa, ja vedä siitä omat johtopäätöksesi.'” Van Halen toteaa.

Lisää luettavaa