Miksi Guns N’ Roses on julkaissut viime aikoina vain vuosikausia vanhoja kappaleita? Annetaanpa Slashin selittää

Saara Planting

Guns N’ Roses julkaisi hiljattain Hard Skool– ja Absurd-singlet, joiden molempien historia juontaa juurensa vuosikymmenten taakse. Tämä on huolettanut joitakin yhtyeeltä täysin uutta ja ennenkuulematonta materiaalia odottavia, erityisesti koska odotukset uudesta musiikista ovat kitaristi Slashin ja basisti Duff McKaganin liityttyä takaisin remmiin ehtineet nousta jo melkoisen korkeiksi.

Juuri uuden The River is Rising -singlen julkaissut Slash selittää ratkaisua Audacy Check Inin tuoreessa haastattelussa.

”Niillä molemmilla [kappaleilla] on pitkä historia”, silinteripäinen kitarajumala sanoo. ”Axlilla on kappaleita, joita hän on äänittänyt matkan varrella eri vaiheissa. Niinpä Duff ja minä käytännössä teimme ne uusiksi.”

”Minä sävellän omat osuuteni, tavallaan otin rummut pois ja tein kaiken muun uusiksi”, mies jatkaa.

Entä voidaanko yhtyeeltä sitten odottaa tulevaisuudessa uutta, Rose/McKagan/Slash-trion alusta asti kynäilemää kappalemateriaalia?

”Mitä [Guns N’ Rosesiin] tulee, emme ole päässeet vielä siihen vaiheeseen, jossa istuisimme vakavissamme alas tekemään musiikkia”, Slash sanoo. ”Olemme työstäneet paljon jo pidempään jemmassa ollutta matskua. Se tulee olemaan kokonaan oma juttunsa.”