Miksi Martin Axenrot poistui Opethista? Erimielisyydet koronarokotteesta saattoivat päättää tämän yhteistyön

9.8.2022 10:54

Opethissa vuodesta 2006 alkaen musisoinut rumpali Martin Axenrot poistui yllättäen bändistä marraskuussa 2021. Ero tapahtui aivan Opethin Pohjois-Amerikan-kiertueen alla, eikä sen kummemmin Axenrot kuin Mikael Åkerfeldt ole kertonut tarkemmin, miksi tällaiseen päätökseen päädyttiin. Opethin kiertuerumpaliksi kiinnitettiin nopealla aikataululla Therionista tuttu Sami Karppinen, ja karavaani pääsi jatkamaan kulkuaan.

Axenrot on myös Bloodbathin virallinen jäsen, ja nyt miehen Bloodbath-yhtyetoveri Nick Holmes on kertonut Blabbermouthille oman tulkintansa siitä, mistä kenkä puristi. Holmesin mukaan ero johtui Axenrotin haluttomuudesta ottaa covid-19-rokote, joka tietysti tarvittiin jenkkikiertuetta varten.

Asia tuli puheeksi, kun Holmesilta tiedusteltiin, onko Axenrot edelleen Bloodbathissa. Rumpalia ei ole nähty bändin peräsimessä enää vuosiin, ja Holmesin Paradise Lost -bänditoveri Waltteri Väyrynen on isännöinyt rumpalin tonttia viime aikojen Bloodbath-keikoilla.

”Hän (Axenrot) on tietääkseni edelleen bändissä. En ole nähnyt häntä kolmeen vuoteen tai ehkä vielä pidempään. Waltteri on soittanut Bloodbathissa enemmän kuin Axe viime vuosina”, Holmes sanoo.

”Martin keskittyi Opethiin ennen pandemiaa, joten hän päätti jättäytyä pois meidän keikoiltamme ja Waltteri on hoitanut livehommat siitä lähtien. Ja koko tämä pandemia – hän ei halunnut ottaa rokotetta, mikä aiheutti ongelmia matkustamisessa ja Opethin kanssa kiertämisessä, kun he lähtivät taas tien päälle puoli vuotta sitten. Se aiheutti ongelmia heillä, ja sama koskee myös Bloodbathia.”

Opethin edustajat eivät vastanneet Blabbermouthin kommenttipyyntöön aiheesta.

Lisää luettavaa