”Miksi minä?” ”Dave Grohl ei ole saatavilla.” – Ex-Guns N’ Roses -rumpali muistelee pestiään suorapuheisen Lemmyn Motörheadissa

20.1.2019 14:03

Guns N’ Rosesissa, Velvet Revolverissa ja lukuisissa muissa nimikokoonpanoissa vuosien varrella soittanut rumpali Matt Sorum käväisi hiljattain haastateltavana radiojuontaja Eddie Trunkin Los Angelesissa järjstetyssä liveshow’ssa.

Mies muisteli jutustelun lomassa muuan muassa sitä, kuinka päätyi tuuraamaan Motörheadin Mikkey Deetä 13 keikan ajaksi yhtyeen vuoden 2009 Yhdysvaltain-rundilla.

”Lemmy soitti minulle… hän itseasiassa tekstasi minulle, ja pystyin kuulemaan hänen äänensä mielessäni: ’Matt, tarvitsen sinut soittamaan rumpuja'”, mies muistelee. ”Kirjoitin hänelle takaisin: ’Miksi minä?’ En edes tiedä miksi kirjoitin niin. Hän vastasi minulle: ’Dave Grohl ei ole saatavilla.’ Lemmy ei sanoissaan säästellyt; hän kertoi aina totuuden. Rakastin sitä hänessä. Niinpä tekstasin hänelle: ’Milloin treenaamme?’ Ja hän vastasi: ’Emme koskaan.'”

”Sain dvd:n Motörheadin esiintymisestä Wacken Open Airissa”, Sorum jatkaa. ”Se tuli Fedexin välityksellä heti seuraavana päivänä. Hän sanoi, että ’Opettele Wackenin keikka.’ Niinpä sitten opettelin sen. Sitten tapasin heidät 9:30 clubilla Washingtonissa. Teimme soundchekin ja soitin sinä iltana… se oli mahtavaa. Rumpalille se on kuitenkin hämmentävää, sillä monilla Motörhead-biiseillä on murjova rock-tyyppinen biitti taustalla ja minun täytyi selvitellä se. Overkill ja Ace Of Spades… sitten minun täytyi opetella Mikkeyn uudempaa materiaalia kuten [In The Name Of] Tragedy, josta osa oli ihan, että ’Ohhoh!'”

Sorumin mukaan Motörhead-setin vetäiseminen oli fyysisesti vaativaa puuhaa. ”Se oli todella energinen setti ja rakastin sitä”, mies intoilee. ”Muistan sen kuin eilisen. Erityisesti bussissa Lemmyn kanssa hengailun. Hänellä oli mahtavia tarinoita. Hän tiesi kaiken mahdollisen sisällissodasta. Ajelimme valtateillä keskilännessä tai etelässä, missä oli eri taistelupaikkoja. Hän saattoi osoittaa ikkunasta ja sanoa: ’Tuolla käytiin se ja se taistelu’, mitä tahansa se olikin, hän tiesi siitä kaiken. Ei ainoastaan ensimmäisestä ja toisesta maailmansodasta, vaan myös Yhdysvaltain sisällissodasta. Hän oli historiahullu.”

Lisää luettavaa