Miles Davisin kanssa musioinut laulaja-basisti Michael Henderson on kuollut

22.7.2022 19:36

R&b-laulaja js fuusiojazz-basisti Michael Henderson on kuollut. Muusikko soitti Miles Davisin 1970-luvun levytyksillä.

Michael Henderson Jr. vahvistaa tiedon isänsä menehtyneen syöpään Pitchforkille.

”Laulaja, lauluntekijä, basisti-innovaattori, tuottaja, isä ja poika Michael Henderson on siirtynyt rauhallisesti ajasta iäisyyteen perheensä ja rakkaimpiensa ympäröimänä kotonaan Atlantassa Georgiassa”, muusikon Facebook-sivulla kirjoitetaan. ”Luoja häntä siunatkoon. Hän kosketti monien elämää ja vastasi saamaansa rakkauteen konserteissaan, levytyksillään, sosiaalisessa mediassa, haastatteluissa ja rakastamillaan kiertueilla.”

Yazoo Cityssä Mississippissä vuonna 1951 syntynyt Hernderson lähti tavoittelemaan uraa musiikin parissa kuultuaan lapsena Sam Cookea, Jackie Wilsonia ja Elvis Presleytä. Hän muutti 60-luvun alussa Detroitiin, jossa toimi sessiomuusikkona. Motown-äänitteillä soittavan Funk Brothersin suojissa hän rakastui jazziin ja funkiin.

Henderson päätyi myöhemmin Stevie Wonderin kiertuemuusikoksi ja edelleen äänittämään Miles Davisin kanssa. Henderson teki lisäksi yhteistyötä muun muassa Aretha Franklinin, Marvin Gayen, the Temptationsin ja The Dramaticsin kanssa.

Davis-yhteistyön päätyttyä Henderson julkaisi liudan soololevyjä, joista ensimmäisen vuonna 1976 (Solid) ja viimeisen vuonna 1986 (Bedtime Stories).

Henderson menestyi myös laulajana, esiintyen useilla Norman Connorsin hittisingleillä, mukaan lukien “You Are My Starship” ja “Valentine Love.”

Lisää luettavaa