Millaista oli kiertää Motörheadin kanssa? Clutchin Neil Fallon kertoo, minkä viisauden Lemmy opetti

19.12.2022 13:58

Vuonna 1991 perustettu Clutch on ehtinyt olla monessa mukana. Komeat 13 studioalbumia julkaissut yhtye on tehnyt monta monituista kiertuetta monenlaisten bändien kera, ja laulaja Neil Fallon kertoi hiljattain Metal Hammerin haastattelussa, millaisia muistikuvia eräs rundi Motörheadin lämmittelijänä jätti. Fallonin mukaan Lemmy Kilmisterin työskentelytapa ei todellakaan ollut päihdehuuruista sinne päin sohimista, vaan asiat hoidettiin kunnolla.

”Kiersimme Motörheadin kanssa heidän uransa loppuvaiheessa. Mikä lienee ollut tilanne vuonna 1980, mutta meidän kanssamme he olivat erittäin kurinalainen koneisto”, Fallon kertoo.

”Jokaiselta mukana olleelta odotettiin ammattimaisuutta. Kukin sai tehdä mitä halusi, mutta jos se aiheutti ongelmia show’lle, asioiden piti muuttua. Kaikki lähti siitä ajatuksesta. Tosin Lemmy sanoi, että ainoat biisit, joilla oikeastaan on väliä, ovat keikan ensimmäinen ja viimeinen kappale. Kukaan ei kuitenkaan muista yhtään, mitä tapahtuu siinä välissä. Ehkä se oli vähän nenäkästä viisautta, mutta viisautta se oli kuitenkin.”

Olisikin kiinnostavaa tietää, olivatko Lemmy ja kumppanit liikkeellä samalla ajatuksella myös Ace of Spades -aikakauden miehistön kanssa. Aika pahamaineinen kolmikkohan tuo Kilmister–Taylor–Clarke oli. Mutta perhananmoisia keikkoja tyypit ainakin vetivät, sitä ei voi kukaan kieltää!

Lisää luettavaa