Millaista on koe-esiintyä Judas Priestiin? Richie Faulkner sen tietää – yllätyksiltäkään ei vältytty

19.4.2024 21:31

Millaista mahtaa olla koe-esiintyä Judas Priestin kaltaiseen hevi-instituutioon? Nykyään bändissä vaikuttava brittikitaristi Richie Faulkner on oikea mies kertomaan aiheesta kaiken tarpeellisen.

Mies haki bändiin kun sen riveihin etsittiin korvaajaa K. K. Downingille.

Faulkner kertoo Gibson Gear Guiden haastattelussa, että kyseessä oli varsin rento tilaisuus. Faulkner sanoo lainanneensa rahat junalippuun äidiltään ja ilmestyneensä studioon, missä häntä odottelivat niin bändin manageriporras kuin laulaja Rob Halford ja kitaristi Glenn Tiptonkin.

Soittopuuhia edeltäneen jutustelun aikana kitaristi yllättyi iloisesti, kun häneltä kysyttiin omiakin odotuksia.

”He kertoivat mitä etsivät ja kysyivät, mitä minä etsin ja haluan”, Faulkner muistelee. ”Silloin tajusin heidän hakevan bändiin jäsentä, jolla on myös omia ideoita ja ajatuksia, eikä pelkkää palkkasoturia.”

Keskustelun jälkeen Tipton liitti Faulknerin soittimen vahvistimeen ja sanoi lähtevänsä keittämään kahvia. Todellisuudessa kitaristi jäi kuuntelemaan salaa Faulknerin lämmittelyä. Pesti ratkesi käytännössä jo tuossa vaiheessa.

Faulkner sanoo nyt, että tärkeintä on olla valmistautunut tilaisuuden koittaessa.

”Jos et keksi mitään soitettavaa tuossa tilanteessa, voi samantien laittaa pillit pussiin.”

Faulkner sai vielä kotiläksyksi äänittää muutama K. K. Downingin klassikkosoolo uudelleen.

Tämäkin sujui ilmeisen hyvin.

Faulkner painottaa, että soittotaidon lisäksi pitää myös sopia porukkaan.

”On miljoonia minua parempia kitaristeja, mutta bändissä olemiseen kuuluu paljon muutakin”, Faulkner sanoo. ”Pitää olla hyvä jätkä, sillä käytätte paljon aikaa toistenne kanssa matkustellen, busseissa, lentokoneissa ja studiossa.”

”Tässä vaiheessa uraansa he eivät halua asenneongelmaista tiluttajaa, vaan jonkun, jonka kanssa tulla toimeen seuraavat kaksi vuotta ja siitä eteenpäin.”

Lisää luettavaa