Millaista on mennä Metallican koesoittoon ja tulla hylätyksi? Kyussin Scott Reeder tietää

19.8.2022 16:31

Kappas, Metal Hammer näyttää julkaisseen kesällä ihan kiinnostavan jutun. Artikkelissa Kyussin Scott Reeder kertoo siitä, millaista oli hakea Jason Newstedin korvaajaksi Metallicaan ja lopulta katsoa, kun tilaisuus lipesi ohi suun.

Kuvio lähti liikkeelle, kun Lars Ulrich vietti iltaa Josh Hommen kanssa ja kysyi tältä, kenet Homme voisi nähdä Metallican seuraavana basistina. Homme tuumasi entisen bänditoverinsa Reederin olevan varteenotettava vaihtoehto, ja niin Kyuss-basisti sai kutsun koesoittoon.

”He lennättivät minut luokseen pari viikkoa puhelun jälkeen. Istuimme pöydän ääressä ja juttelimme, ja lopulta James sanoi, että ’helvetti, aletaanpa soittaa!’ He antoivat minun valita biisit – soitimme Fuelin, Creeping Deathin, Master of Puppetsin, Enter Sandmanin, The Unforgivenin, Fade to Blackin…” Reeder luettelee.

”He järjestivät koko Metallica-organisaatiolle joulubileet samaan aikaan, kun olin siellä. Siellä oli hauskaa! He pistivät tuulemaan keilaradalla. Seuraavana päivänä palasimme töihin St. Angerin kimppuun. Siinä oli eräs biisi, johon James pyysi meiltä kaikilta ideoita sanoituksiin. Kaikki hajaantuivat eri suuntiin ja rustasivat muistiin mitä fraaseja nyt tulikaan mieleen.”

”Hetken kuluttua palasimme yhteen ja esitimme aikaansaannoksemme Jamesille. Hän kasasi ajatuksensa ja lauloi kappaleen siinä sohvalla minun vieressäni tarkkaamossa. Se oli aika kova juttu.”

Niinhän siinä kuitenkin kävi, että pesti meni lopulta Rob Trujillolle. Reeder kertoo, että Metallica-muusikot soittivat hänelle kolmeen pekkaan kertoakseen huonot uutiset. Siinä vaiheessa lopullista päätöstä uudesta jäsenestä ei oltu vielä tehty.

”Puolisen tuntia sen puhelun jälkeen James soitti minulle vielä varmistaakseen, että olin ok. Kerroin hänelle, että olin innoissani kun minua edes harkittiin mukaan! Sanoin, että tämä oli kuin metallimusiikin olympialaiset ja minä sain hopeaa, joten kaikki oli ihan hyvin”, Reeder kertoo.

Trujillosta tulikin sitten Metallican historian pitkäaikaisin basisti, eli ilmeisesti yhtye teki lopulta hyvän valinnan. Reeder on tehnyt 2000-luvulla hommia tuottajana ja soittanut monenlaisissa eri produktioissa, viimeisimmäksi Fireball Ministry -yhtyeessä.

Lisää luettavaa