Minkä albumin Nightwishin Tuomas Holopainen toivoisi itse tehneensä? Tämä selvisi miehen listatessa 10 elämänsä muuttanutta levyä

Minkä albumin ikimuistoisia musiikillisia taideteoksia itsekin koko joukon luonut Nightwish-kippari Tuomas Holopainen toivoisi itse tehneensä? Tämä ja monta muuta knoppia selvisi, kun mies listasi Metal Hammerille kymmenen elämänsä muuttanutta albumia.

Vastaus ensimmäisen lauseen kysymykseen on muuten Vangeliksen säveltämä 1492 – paratiisin valloitus -elokuvan soundtrack.

”Se on luultavasti levy, jonka ottaisin mukaani autiolle saarelle”, Holopainen kommentoi. ”Sillä ei ole yhtään tylsää hetkeä. Keskustelin aiheesta juuri [evoluutiobiologi] Richard Dawkinsin kanssa, sillä hänkin ottaisi sen autiolle saarelle. Hassua, että meillä on yhteistä.”

Entä mikä mahtaa olla levy, jota kukaan ei uskoisi Holopaisen hyllystä löytyvän? Noh, sehän on eurodance-poppoo Aquan Aquarium.

”1990-luvulla olin perso ysäridiskolle”, mies selvittää. ”Se on mielestäni edelleen nautittavaa, kuten esimerkiksi DJ Bobo ja Mr President. Ostin tämän levyn eurolla joltakin huoltoasemalta.”

Samaan syssyyn Holopainen nimesi myös albumin, josta haluaisi tulla muistetuksi. Se on Nightwishin vuonna 2015 julkaistu Endless Forms Most Beautiful.

”Viiden vuoden päästä saatan antaa erilaisen vastauksen, mutta juuri nyt se olisi ehdottomasti tämä.”

Loput Holopaisen levyvalinnat voit käydä tarkastamassa täältä.