Misfits-kitaristi maksullisia tapaamisia kritisoiville faneille: ”Miksi emme voi rangaista ihmisiä biisien varastamisesta?”

Jonas Rogowski / Wikimedia Commons

Punk rock -suuruus Misfitsin riveissä kannuksensa hankkinut kitaristi Doyle Wolfgang von Frankenstein on laukonut suoria mielipiteitä The Liquid Conversations -podcastin haastattelussa. Keskustelun tuoksinassa puhetta riitti niin kuntoilusta tien päällä, Post Malonesta, Taylor Swiftistä kuin musiikin varastamisestakin.

Viimeksi mainitusta päästiinkin sujuvasti siihen, kuinka artistien tulisi miehen mukaan mukautua alati muuttuvaan musiikkibisnekseen.

”Yksi juttu, joka mättää nykytilanteessa aivan erityisesti, on se että kaikki varastavat musiikkia”, mies tuskailee. ”Käytät tuhansia ja taas tuhansia dollareita levyn tekemiseen ja kaikki nämä lurjukset vain pöllivät sen. Sitten he haluavat lisää ja sinä olet mulkku, koska pidät fanitapaamisia, joista veloitat viisikymppiä vahinojen kattamiseen, mitä et haluaisi tehdä. Luuletko että haluan tavata kaikkia näitä vitun ihmisiä? En todellakaan. Kun olen valmis, haluan vain käydä suihkussa ja painua pehkuihin. Olin juuri töissä.”

Entä mitä mieltä kitaristi on siitä, että fanit eivät ole olleet kovin mielissään 50 dollarin meet & greet -tapaamisista?

”He voivat pussata persettäni”, Doyle laukoo. ”Haluatko pölliä tavaraa? Mikäli valmistaisin moottoripyöriä ja he tulisivat ja vain nappaisivat yhden mukaansa, eikö se olisi rikos? Miksi emme voi rangaista ihmisiä biisien varastamisesta? Siitä pitäisi saada 10 000 taalan sakot.”

Mies pitääkin muusikon ammattia erittäin suuressa arvossa.

”Se on saatanan tärkeä työ, josta pitäisi maksaa paljon enemmän. Pidämme kaikki poissa toistensa kimpusta. Olemme viihdettä. Mitä teillä olisi ilman musiikkia ja elokuvia? Kaaos. Kaikki menisivät täysin sekaisin. Tämä ei ole mitään juhlaa. Elämme kovaa ja rankasti.”

Voit kuunnella Doylen haastattelun kokonaisuudessaan alta.