Mitä albumia Tobias Forge on fiilistellyt vuoden mittaan eniten? ”Se oli kuin Beatles olisi julkaissut uuden levyn”

20.12.2022 11:34

Tobias Forge kuuluu siihen musiikki-intoilijoiden joukkoon, joka ei liiemmin viimeisimmistä trendeistä perusta. Revolver kysyi haastattelussaan Forgelta, mikä on miehen tämän vuoden suosikkialbumi, ja Ghost-laulaja joutui toteamaan, ettei hän kuuntele riittävästi uusia levyjä voidakseen vastata mitään järkevää. Mutta erään vuoden 2021 loppupuolella julkaistun albumin Forge nostaa esille: Abban paluulevy Voyage sai laulajan ilahtumaan.

”Sen kuuleminen oli monella tapaa surrealistista, koska se oli kuin Beatles olisi julkaissut uuden levyn. Tai tietysti on luonnollisia syitä, miksi uudet Beatles-levyt ovat mahdoton ajatus”, Forge sanoo.

”Mutta vaikka Björn ja Benny ovat pysyneet aktiivisina esimerkiksi musikaalien saralla, bändin tytöt ovat viettäneet hiljaiseloa vuosien mittaan. Jopa niinkin vahvasti, että melkein tuntuu kuin he olisivat nousseet kuolleista tälle levylle. Albumi tuntuu siis tietyllä tapaa henkiin heräämiseltä. Kyllä, se oli tärkeä juttu.”

Forge ei ole pysytellyt ihan kartalla Abba-leirin tapahtumista, sillä Agnetha Fältskog on julkaissut parikin levyä 2000-luvun mittaan. Näistä viimeisin levy A ilmestyi vuonna 2013. Anni-Frid Lyngstad on pitänyt matalampaa profiilia, hänen viimeisin sooloalbuminsa Djupa andetag julkaistiin vuonna 1996.

Lisää luettavaa