Mitä entinen Nirvana-kannuttaja tuumi Post Malonen taannoisesta Nirvana-keikasta? Dave Grohl avasi sanaisen arkkunsa

Post Malonen taannoinen Nirvana-konsertti on sittemmin kerännyt runsaasti kehuja ja suitsutusta niin yleisöltä kuin kanssamuusikoiltakin. Esimerkiksi Nirvana-basisti Krist Novoselic ja Kurt Cobainin ex-vaimo Courtney Love ovat antaneet tempaukselle varauksettoman hyväksyntänsä, jälkimmäisen kertoessa ihonsa menneen kuulemastaan jopa kananlihalle.

Nyt Nirvanan rumpujakkaralla kannuksensa hankkinut, sittemmin Foo Fightersin yhdeksi planeetan suurimmista rock-akteista luotsannut Dave Grohl on kommentoinut pop-tähden vetoa ALT 98.7 -radiokanavalle. Kommenteistaan päätellen myös Grohl piti kovasti näkemästään ja kuulemastaan.

”Se oli outo juttu, sillä olin kirjoittamassa… Pistin tämän Dave’s true stories -Instagram-sivun pystyyn koska ajattelin, että ’Noh, tein juuri uuden levyn. En halua säveltää. Enkä oikein tiedä mitä muutakaan tekisin, joten kirjoittelen nyt sitten näitä tarinoita”, Grohl aloittaa. ”Istuskelin siinä sitten kirjoittamassa yhtä tälläistä tarinaa, kun joku sanoi, että ’Post Malone on livenä Youtubessa soittamassa Nirvana-covereita.’ Olen siis tavannut hänet aiemmin. Hän on todella mukava, kolee kaveri. Olen tavannut hänen isänsäkin, joka on myös yhtä kolee. Ajattelin että se on aika siisti juttu. Kirjoitan tässä nyt kuitenkin tarinaani. Sitten minulle alkoi tulla tekstareita, joissa kyseltiin ’Katsotko tätä Post-juttua?’ Vastasin ’En. Minä kirjoitan nyt.'”

”Kaikki olivat, että ’Se on aika hyvää settiä.’ Todellako? No minä jatkan kuitenkin kirjoittamista. Taas tulee tekstaria, jossa kysellään, että katsonko tätä Post Malone -juttua. Viimein päätin katsastaa mistä on kysymys… Aloin katsoa keikkaa, ja ensinnäkin oli otettu nähdessäni Travisin [Barker] soittamassa rumpuja. Se oli mielestäni älyttömän siistiä”, Grohl jatkaa. ”Kyse ei ollut niinkään soundista tai soinnuista, vaan se ikään kuin vain tuntui hyvältä. Se ei tuntunut oudolta. He vetivät komeasti. Niinpä katsoin sitä jonkin aikaa. Ajattelin, että ’Tuo oli tosi siistiä.’ En usein katso muita ihmisiä soittamassa Nirvanaa, mutta hän näytti olevan täysin sinut homman kanssa ja se kuulosti hienolta… Jopa tuntemani innokkaimmat Nirvana-fanit kommentoivat, että ’Jäbä, hän vetää todella hyvin.'”

Kuuntele Grohlin haastattelu alta.

Tässä puolestaan Post Malonen Nirvana-tribuutti muistin virkistykseksi: