Mitä Helsingin Levypuristamolle kuuluu? Viimeisimmän tiedotteen mukaan erittäin hyvää: ennakkotilauksia otetaan pian vastaan

Tilauksia aletaan valmistaa saapumisjärjestyksessä jahka tuotanto saadaan käynnistettyä.
17.10.2022 13:22

Vinyyliformaatin kysyntä on kasvanut huimasti viime vuosina ja samalla ovat pidentyneet myös harvassa olevien vinyylipuristamojen jonot ja toimitusajat. Helpotusta tilanteeseen lupaa tuoda Helsingin Levypuristamo, jonka perustamisesta uutisoitiin Soundissa puolitoista vuotta sitten.

Levypuristamon oli alkujaan tarkoitus tulla Vallilan Konepajaan, mutta suunnitelmiin tuli muutos ja viime kesänä yhtiö osti itselleen teollisuushallin Kyläsaaresta. Muuton jälkeen projekti sai kunnolla tuulta purjeisiin: syyskuun lopussa halliin saapui kaksi levypuristinta ja lokakuun alussa halliin saatiin kaikki tarvittavat yhteydet kuntoon.

Eilen Levypuristamon some-kanavissa tiedotettiinkin, että tehdas alkaa vastaanottaa ennakkotilauksia jo ensi viikon keskiviikkona eli 26.10. kello 15 alkaen.

”Koska äänilevytehtaamme ei ole vielä tuotannossa, emme lupaa ennakkotilauksille toimitusaikoja. Tilauksia valmistetaan saapumisjärjestyksessä tuotannon käynnistyttyä. Tilauksen voi kuitenkin perua ehdoitta 5 kk päästä tilauksesta, mikäli emme ole saaneet syystä tai toisesta levyjä toimitusvalmiiksi siihen mennessä. Ennakkotilaus soveltuu siis parhaiten levyille, joiden julkaisulla ei ole kiveen hakattua aikataulua”, tehtaalta kerrotaan.

”Levy-yhtiöiden ja artistien suunnasta viesti on selkeä ja uskomme että tilauskirjat lähtevät täyttymään nopeasti. Tässä maailmantilanteessa ei voi luvata tarkkoja aikatauluja, mutta uskon että vinyylilevyjä valmistetaan Helsingissä vielä loppusyksystä”, Helsingin Levypuristamon toimitusjohtaja Lupu Pitkänen kommentoi viime kesänä muuton yhteydessä.

Mikäli siis halajat omasta julkaisustasi kotimaassa painettua vinyyliä, tsekkaa lisätietoja puristamon verkkosivuilta ensi viikosta alkaen.

Lisää luettavaa