Mitä Iron Maiden -leirissä on tekeillä? – Nettisalapoliisit ovat löytäneet useita vihjeitä siitä, että jotain tapahtuu ja pian

Pelkkää sattumaa vai ovelasti järjestetty mainostemppu?

Kun Bruce Dickinson esiintyi alkuviikosta Sky Newsissa puhumassa Brexitistä, monet kiinnittivät huomiota miehen yllä olleeseen paitaan. Nettisalapoliisien mukaan tämä on yksi monista vihjeistä, joita Iron Maiden olisi tiputellut jo pitemmän aikaa netissä ja muissa yhteyksissä. Vihjeitä mistä? No Iron Maidenin uudesta pitkäsoitosta.

Loudwire on koonnut näitä erilaisia vihjeitä melko kattavasti yhteen ja täytyy sanoa, että melko vakuuttavaa salapoliisityötä on tehty ja pisteitä yhdistelty kohdalleen. Loudwiren mukaan ensimmäinen vihje uudesta Iron Maiden -levystä saatiin bändin luottotuottaja Kevin Shirleyltä jo 2019, kun tämä kertoi olevansa Pariisissa ”ei-niin-salaisen salaisen projektin parissa”. Pariisissa äänitettiin myös bändin edellinen pitkäsoitto The Book of Souls (2015) ja siellä myös Dickinson nykyään asuu.

Kesäkuun puolivälissä Download Pilot -festivaaleilla bongattiin puolestaan mystisiä Belshazzar’s Feast -julisteita, jossa seisoo päivämäärä 15.7. sekä roomalaiset numerot IMXVII. Netissä spekuloidaan, että IM tarkoittaa Iron Maidenia ja XVII eli seitsemäntoista olisi järjestysnumero tulevalle levylle (The Book of Souls oli yhtyeen kuudestoista studioalbumi). Sama Belshazzar’s Feast -logo näyttäisi komeilevan myös Dickinsonin paidassa, jossa tämä Sky Newsissä esiintyi.

Mikä sitten on Belshazzar’s Feast ja miten se liittyy tähän? Tämä on viittaus Vanhan testamentin Danielin kirjassa olevaan kuningas Belsassarin tarinaan, jossa tyhjästä ilmestynyt käsi piirtää kuninkaan palatsin seinään kryptisen kirjoituksen. Tämä kirjoitus seinällä, ”writing on the wall”, on tänä päivänäkin hyvin tunnettu ja käytetty idiomi. ”Writing on the wall” muodostaa puolestaan akronyymin WOTW – ja kuinka ollakaan, samat kirjaimet löytyvät myös Iron Maidenin viimeisimmän Legacy of the Beast -kiertueen promojulisteesta.

Eikä tässä vielä kaikki vaan homma menee vieläkin syvemmälle: Twitteristä löytyy kesäkuussa avattu tili @bels_feast, joka on keskittynyt lähinnä jakamaan kuvia kaikesta Belshazzar’s Feastiin liittyvästä. Joku tutkaili käyttäjää tarkemmin ja hoksasi, että tämä seuraa ainoastaan kuuttatoista tiliä, joista kaikista löytyy viittaus Iron Maidenin edellisiin pitkäsoittoihin. Keanu Reevesiä lainatakseni: ”Whoa!”

Onko kyseessä tosiaan erittäin ovela ja pitkälle viety mainoskampanja vai pelkkää huhuilua ja ”foliohattuilua”? Asia selvinnee viimeistään 15. heinäkuuta (joka on muuten Belsassarin pidot -teoksen maalanneen Rembrandtin syntymäpäivä!!), mutta seuraamme tilannetta suurella mielenkiinnolla!