Mitä Kurt Cobain mahtaisi ajatella nykypäivän musiikista? ”Hän ei ainakaan säästelisi sanojaan”, arvelee Nirvanan basisti

Nirvanan bassotaiteilijana parhaiten tunnettu Krist Novoselic vieraili Rolling Stonen haastateltavana Nevermindin 25-vuotisjuhlan tiimoilta. Basisti muistelee videohaastattelussa menneitä ja intoutuu pohtimaan, mitä edesmennyt Kurt Cobain voisi tuumata 2010-luvun musiikista.

”Kurt oli kyyninen paskiainen”, Novoselic sanoi. ”Hän saattoi olla häijy kriitikko. Rakastin sitä kaveria, mutta voi pojat, enpä tiedä mitä hän ajattelisi nykyisestä musiikkimaailmasta. Hän ei ainakaan säästelisi sanomisiaan. Kurtin lauloi ja koki musiikin niin intohimoisesti. Hänessä oli valtavasti intensiteettiä.”

Novoselic on pahoillaan, ettei vuonna 1994 kuollut rock-ikoni selvinnyt vanhemmaksi. Nirvana on kuitenkin kaikkien näiden vuosien jälkeenkin arvostettu yhtye, joka kerää alati uusia faneja.

”Jälleen uusi sukupolvi musiikkifaneja löytää Nirvanan ja kykenee samaistumaan yhtyeen viestiin”, Novoselic sanoo.

”On hyvä, että Kurt muistetaan. Että tavallaan hän elää edelleen.”

Nirvanan Ruisrockin-keikkakin muuten elää edelleen – ainakin tallenteena YouTubessa. Katso täältä, millaisessa vedossa grungeliikkeen keulakuva oli Ruissalossa vuonna 1992.