Dave Grohl muisteli videohaastattelussa Kurt Cobainin kuolemaa ja kuinka se muutti hänen elämänsä

"Ne teki sen taas!"

Off Camera -porukka jututti hiljattain pitkät pätkät Dave Grohlia. Journalisti Sam Jonesin haastateltavana ollut Grohl jakoi yleisölle vinkkejä rockin soittamisesta, Nirvanasta, kuuluisuudesta ja muusikoiden kohtaamista ongelmista.

Yksi yleisöä eniten kiinnostavista aiheista on tietenkin edesmennyt Nirvala-laulaja Kurt Cobain, jonka itsemurha ei tunnu jättävän rockmaailmaa rauhaan. Grohl kertoi Jonesille Cobainin kuoleman olleen sinetti päätökselle, ettei hän ainakaan lähtisi tästä maailmasta Layne Staleyn ja Cobainin tietä – siis heroiinin tuhoamana.

”Kun Kurt kuoli, heräsin seuraavana päivänä ja ajattelin: Olen onnekas, kun olen elossa. Itse asiassa tunnen samoin vielä tänä päivänäkin”, Grohl kertoo.

”Oli niin outoa, että yhtenä hetkenä se henkilö oli olemassa ja yhtäkkiä hän olikin poissa. Ja minä olen täällä edelleen? Ja saatan olla vielä huomennakin? Se oli ilmestyksenomainen hetki, ja se muutti kaiken.”

Grohl tarkentaa oppineensa tuolloin, kuinka elämää tulee arvostaa eikä sitä tule heittää hukkaan. ”Ajattelin, että minäpä ryhdyn toimeen. Mitä minulla on hävittävää? Perustan uuden bändin ja ryhdyn itse laulajaksi.”

Ja loppu on historiaa. Katso koko haastattelu täältä. Haastattelu on palasteltu pienempiin osasiin, joista yhdessä Grohl pohtii muun muassa, onko se hyvä asia, jos Foo Fightesia kutsutaan ”populistirockiksi”.