Mitä mahtaa entinen Iron Maiden -solisti Blaze Bayley tuumia yhtyeen viimeisimmästä levystä? Nyt tämäkin on selvillä

Kuvakaappaus Judgment Of Heaven -videolta

Iron Maidenin keulilla vuodet 1994-1999 huhkinut solisti Blaze Bayley on kertonut mielipiteensä yhtyeen tuoreesta Senjutsu-albumista.

Mies kertoo Metal Musikastille tutustuneensa pitkäsoittoon pariin otteeseen ja pitäneensä kuulemastaan.

Bayley nostaa kappaleista erityisesti esiin Death of the Celtsin, Hell or High Waterin, jolla mies tarkoittanee Hell on Earthia, sekä singlepoiminnan (Writing on the Wall tai mahdollisesti Stratego).

”Sillä on hienoa musiikkia”, Bayley toteaa. ”Se on syvällinen levy, eikä se avaudu heti ensikuuntelulla. Sille täytyy antaa mahdollisuus — siellä on paljon kaikkea, ja paljon vaihtuvia tunnelmia sointuvaihdoissa ja instrumentaatioissa.”

”Se on levy, jota täytyy lähestyä ajatuksella: ’Mikä on tämä tarina?’ ja instrumentaalisen osuuden tullessa on kuin se oli tehty orksterille. ’Mistä he puhuvat nyt? Mitä tämä musiikki saa minut tuntemaan? Miksi se on mennyt tähän synkkään suuntaan?’ Se ei siis avaudu helposti, mutta se on mielestäni hyvä levy. Ja olen todella pitänyt tähän asti kuulemastani.”

Bayley esiintyi Maidenin The X Factor– ja Virtual XI -albumeilla ennen kuin astui syrjään takaisin ruotuun soolouraltaan palanneen Bruce Dickinsonin edestä.

”Välillämme ei ole pahaa verta. Minua kohdeltiin erittäin hyvin Iron Maidenin puolelta. Reilusti ja hyvin, minulla ei ole mitään valitettavaa”, Bayley vakuuttaa ja sanoo pitävänsä edelleen yhteyttä Steve Harrisin kanssa.