Mitä mieltä Deep Purplen Ian Gillan on uusista rockbändeistä? Laulaja heittäytyy salaperäiseksi

AOP

Ian Gillan on ollut musiikkikuvioissa mukana pitkään – 1960-luvun puolivälistä saakka, noin tarkalleen ottaen. Kaverilla löytyy siis näkemystä rockmusiikin meiningeistä kuudelta vuosikymmeneltä, mutta tuoreen haastattelun perusteella hän ei tahdo alkaa näkemyksiään liikaa tuputtamaan.

NME:n videoryhmä yhytti Purple-laulajan Lontoosta Ivor Novello -gaalan melskeistä, ja Gillanilta kysyttiin mielipidettä nykypäivän rockmusiikista. Gillan vastasi, ettei hän ole oikea henkilö moista anlyysiä tekemään.

”Kun itse olin aikuisuuden kynnyksellä, hylkäsin Frank Sinatran, Bing Crosbyn, Andy Williamsin, Dean Martinin ja sellaiset, joiden ymmärrän nyt olleen upeita artisteja. Mutta kun olet nuori mies, haluat tehdä tilaa itsellesi. Nyt olen itse siinä tilanteessa, että minun on astuttava syrjään, enkä tahdo alkaa kommentoida uusien sukupolvien tekemisiä”, Gillan sanoi.

”Muistan, miten Deep Purplen In Rock -albumin (1970) aikaan jazz-pianistina uraa tehnyt setäni juoksi ulos huoneesta meitä kuullessaan. Hän piteli korviaan ja huusi, ettei saanut selvää mistään. Minä vain hieroin käsiäni yhteen ja ajattelin, että mahtavaa, tämä hermostuttaa vanhoja partoja ja tuotakin tyyppiä, jota kyllä arvostan kovin. Niinpä minusta ei olisi oikein kommentoida nyt mitään.”

Ihan viisaita sanoja, kyllä. Deep Purple kiertää syksyllä pitkin Pohjois-Amerikkaa, mutta loppuvuodesta orkesteri palaa vanhalle mantereelle. Katsotaan, tulisi yhtye Pohjoismaihin saakka.