Mitä mieltä Rob Halford on nykypäivän metalliskenestä? Judas Priest -laulaja kommentoi aihetta Metal Hammerissa

Judas Priest valmistautuu julkaisemaan 18. studioalbuminsa. Firepower-nimellä varustettu pitkäsoitto tulee julki 9. maaliskuuta, ja yhtye promotoi levyään jo täyttä häkää. Viimeksi Rob Halford vieraili Metal Hammerin haastateltavana, ja metallijumalalta kysyttiin muun muassa tämän mielipidettä heavymusiikin nykytilasta.

Halford vaikuttaa varsin tyytyväiseltä siihen, missä tilassa asiat ovat. Muutama tuoreempi bändisuosikkikin löytyy.

”Minusta kaikki on loistokunnossa! Olemme katsoneet, miten metallimusiikki kasvoi oikeastaan kahdesta bändistä – meistä ja Black Sabbathista – ja on upeaa, miten kaikkialla maailmassa on nykyään kaikenkokoisia heavybändejä”, Halford sanoo haastattelussa.

”Itse kuuntelen Power Tripiä, pidän paljon heidän tyylistään ja he jopa viittavat metallimusiikin juuriin tuotannossaan. Rakastan myös brittiläistä Electric Wizardia kaikessa monipuolisuudessaan. Olen tavallisesti enemmän klassisen metallin kannattaja, mutta pidän myös In This Momentin tekemisistä. Työskentelin heidän kanssaan hiljattain.”

Kun Halfordilta kysytään, mitä muutoksia tämä haluaisi nähdä, laulaja harmittelee hieman kotimaansa Ison-Britannian tilannetta.

”Olisi todella hienoa nähdä jonkun brittiyhtyeen tulevan ja alkavan dominoida”, Halford sanoo mutta lisää heti perään, että Britanniasta löytyy edelleen paljon hienoa musiikkia myös metallirintamalla.

Suomessa Judas Priestin livekunnon voi tarkastaa seuraavan kerran 6.–9. kesäkuuta järjestettävässä Hyvinkään Rockfestissä.