Mitä Ozzy Osbourne aikoo seuraavaksi? Jäähyväiskiertuetta virittelevä veteraani avasi suunnitelmiaan haastattelussa

Timo Isoaho

Ozzy Osbourne vieraili Rolling Stonen haastateltavana puhumassa tulevaisuudensuunnitelmistaan. Ozmander viettää tunnetusti tämän vuoden jäähyväiskiertueella (joka on nimetty huvittavasti No More Tours 2:ksi Ozzyn edellisen ”jäähyväiskiertueen” mukaan), mutta hän painottaa, ettei aio jäädä tyystin eläkkeelle.

Ennemmin kysymys on Osbournen mukaan siitä, että hän haluaa ”hidastaa hieman tahtia”. Ozzy tuli hiljattain taas isoisäksi, kun hänen Jack-poikansa sai kolmannen lapsensa, ja Sabbath-ikoni haluaa viettää enemmän aikaa kotona.

”Minusta on kivaa olla isoisä. En halua, että minulta jää taas näkemättä, miten yksi uusi Osbourne-sukupolvi varttuu”, Ozzy sanoo.

Tiedossa on myöhemmin yksittäisiä keikkoja sekä uutta musiikkiakin. Ozzy nauttii edelleen esiintymisestä, mutta maailmankiertueiden tekeminen saa jäädä.

”Jos olet käynyt Ozzy Osbourne -konsertissa, tiedät, etten vain seiso lavalla peukalo persuuksissa. Minussa riittää rock’n’rollia. Mitä enemmän fanit nauttivat, sitä enemmän minä nautin”, Ozzy sanoo.

Osbourne valottaa jutussa myös hieman, mitä kappaleita hän aikoo napata settiinsä viimeisellä kiertueellaan. Tutut hitit ovat ainakin tiedossa.

”En ole vielä tehnyt tarkkoja päätöksiä, mutta ainakin mukana ovat tietysti Paranoid ja Crazy Train. Sitten haluaisin mukaan Mama I’m Coming Homen sekä No More Tearsin”, Ozzy sanoo.

”Onhan siellä paljon, mistä valita. Ajattelin, että Bark at the Moon -levyn Waiting for Darkness olisi myös kiva esittää. En ole koskaan laulanut sitä lavalla.”

Suomessa Ozzyn voi nähdä ensi kesänä Hyvinkään Rockfestissä 6. kesäkuuta. Soundi on tapahtuman yhteistyökumppani.