Mitä tapahtui, kun Bruce Dickinson ja Johnny Cash kohtasivat 80-luvun tuoksinassa? – ”Joskus sankareidensa tapaaminen on hieno kokemus”

16.1.2023 21:39

Monissa liemissä keitetty Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson on törmännyt taipaleillaan jotakuinkin rockin ja heavy metalin ”kuka kukin on” -listauksen koko kirjoon. Silti mies myöntää menneensä hämilleen tavatessaan kantrilegenda Johnny Cashin ensimmäistä kertaa. Classic Rock kirjoittaa Dickinsonin muistelleen tapahtumia hiljattaisella puhujakeikallaan Norjassa.

”Hän on yksi sankareistani”, Dickinson toteaa Cashista puhuessaan. ”Sitä ei ehkä osaisi odottaa, [koska] hän on country ja western -laulaja ja kaikkea, mutta hän on ehdottomasti legenda. Joten siellä sitä oltiin, Toronton Maple Leaf Gardensissa… olimme soundcheckissä, joskus 80-luvun puolivälissä. Areenan perällä oli joitain vanhoja jermuja. ’Keitä nuo vanhat tyypit oikein ovat?’ ihmettelimme.”

”Olin juuri aikeissa lähteä kun tämä jättiläismäinen, reisipituisiin buutseihin, nahkapalttooseen ja Stetsoniin pukeutunut tyyppi tulee luokseni ja sanoo: ’Hei, nimeni on Johnny Cash.’ Olin, että ’Tiedän!'” Dickinson jatkaa. ”Katsoin häntä ja olin, ’Hei… juu… juu… vau… juu… I shot a man in Reno just to watch him die… joo!’ Ja sitten hän sanoi: ’Hei kuule, tämä on tosi noloa… ethän voisi kirjoittaa nimmariasi tähän tytärtäni varten? Hän on suuri fani.”

Dickinson muistelee olleensa pyynnöstä hämillään, mutta lisää: ”Joskus sankareidensa tapaaminen on hieno kokemus.”

Maiden-keulakuvan voi bongata puhujakeikalta Helsingin Kulttuuritalolla torstaina 19. tammikuuta 2023.

Lisää luettavaa