“Mitään vastaavaa ei oltu tehty” – Spiders From Marsin rumpali pelkäsi Life On Marsin floppaavan täysin

Ziggy Stardust and the Spiders From Marsissa soittanut Mick “Woody” Woodmansey on kertonut ikonisen Life On Mars -kappaleen osoittaneen hänelle edesmenneen David Bowien lahjakkuuden kappaleiden kirjoittajana. Spiders From Marsissa vuosina 1970-1973 soittanut rumpali paljasti myös, ettei ollut ollenkaan varma tulisiko yleisö koskaan ymmärtämään Life On Marsin nerokkuutta.

“Kuulimme hänen [Bowien] pimputtelemassa pianoa makuuhuoneessaan, hän ei ollut etevä pianisti millään tavalla – se oli kuin olisimme kuunnelleet katusoittajan versiota Life On Marsista. Pystyin kuitenkin kuulemaan lyriikat ja se kuulosti mielenkiintoiselta”, Woodmansey kuvailee ensikosketustaan kappaleeseen.

Bändin suunnattua studioon Bowie ohjasti sessiomuusikkona mukana ollutta Rick Wakemania soittamaan kappaletta kuin pianoteosta. Wakeman teki työtä käskettyä ja mukaan kappaleen uusi muoto sai bändin leuat tippumaan lattiaan.

“Teimme raakaversion kappaleesta, Ken Scott miksasi sen ja kutsui meidät neljä sisään kuuntelemaan lopputulosta ja olimme aivan “mitä helvettiä, soitammeko me tässä”. Kappale oli mennyt laadultaan täysin uudelle tasolle. — Se oli mieletöntä, jotain erityistä”, Woodmansey kertoo NME-lehden haastattelussa.

“Samaan aikaan se oli pelottavaa, sillä mitään vastaavaa ei oltu tehty. Kukaan ei ollut lähelläkään sitä tyyliä. Ajattelimme ’ehkä tämä on mennyt liian pitkälle ja jää vain muusikoiden jutuksi, josta me pidämme, mutta kukaan muu ei’”, Woodmansey paljastaa.

Toisin kuitenkin kävi ja Life On Mars vakiinnutti ajan myötä paikkansa yhtenä 1970-luvun merkittävimmistä populäärimusiikin kappaleista. Mick “Woody” Woodmansey julkaisee tammikuussa 2017 muistelmateoksen Spiders From Mars: My Life With David Bowie, joka nimensä mukaisesti käsittelee hänen aikaansa Bowien kanssa.