Miten Iron Maiden jatkaisi, jos Bruce Dickinson ei pystyisi laulamaan? Bruce on jo pohtinut asiaa

13.6.2022 13:54

Ikä ei tule yksin, ja erityisen hankalia ikääntymisen tuomat haasteet ovat laulajille. Jos esimerkiksi olet mukana bändissä, jonka tavaramerkiksi on muodostunut hälytyssireenimäinen, korkealta ja kovaa vedetty laulu, ei tämän tyylin ylläpitäminen ole eläkeiässä yhtä helppoa kuin se oli nuorena miehenä. Kysy vaikka Iron Maidenin Bruce Dickinsonilta.

Vaan mitä sitten tehdään, kun kriittinen piste ylitetään eikä Aces High enää kerta kaikkiaan lähde siihen malliin, että sitä kehtaisi stadioneille mylviä? NME uutisoi Dickinsonin Daily Starille antamasta haastattelusta, jossa 63-vuotias solisti kertoo miettineensä jo suunnitelmia tällaisen skenaarion varalle. Brucen mielipide on selvä: uutta verta kehiin vain.

”Jos en pystyisi laulamaan enempää kuin neljä kappaletta yhden illan aikana, haluaisin jätkien jatkavan ja tahtoisin itse valita korvaajani. Ilmestyisin kuvioihin aina välillä ja toinen laulaja hoitaisi loput”, Dickinson sanoo.

”Kun katsot vaikka Keith Richardsia, joka kärsii niveltulehduksesta, niin hän ei ole terävimmillään joka ilta, mutta hän saa tukea muilta kitaristeilta. Siinä puhutaan kuitenkin Rolling Stonesista, tuskin se häiritsee ketään. Mutta lisättäköön, etteivät kaikki nämä pohdinnat koskaan käy toteen.”

Dickinsonilta kysyttiin myös, kiinnostaisiko häntä ajatus Bruce-hologrammista. Eipä taida kiinnostaa.

”Sellainen on helvetti maan päällä. En ymmärrä sen pointtia”, Dickinson sanoo.

Lisää luettavaa