Miten olisi uusi Ozzy Osbourne -biisi tekoälyllä tuotetun Randy Rhoadsin kanssa? Pimeyden prinssi ei tyrmää ajatusta

6.12.2023 20:42

Tekoäly valtaa alaa kiihtyvällä tahdilla monella eri rintamalla, musiikibisnes mukaan lukien. Toiset ottavat teknologisen kehityksen vastaan ilolla, jotkut taas pitävät nopeaa muutosta huolestuttavana. Ozzy Osbourne suhtautuu asiaan kuitenkin tyynesti.

Tekoäly-aihe nousi esiin The Osbournes -podcastissa, jossa Ozzyltä kysyttiin, voisiko hän hyödyntää tekoälyä ja luoda uuden kappaleen edesmenneen kitarasankari Randy Rhoadsin tai jonkun muun kuolleen muusikon kanssa.

”No, tiedätkös mitä? Olen avoin kaikelle, jos vain laatu on vaaditulla tasolla”, Ozzy vastaa. ”Jos nyt rehellisiä ollaan, niin The Beatlesin Now And Then ei ollut The Beatles -biisi, se oli John Lennonin kappale.”

”Tekoälyn kanssa puljatessa voidaan vain todeta, että ’teeppä minulle uusi levy.’ … Mutta se on tulevaisuutta. Musiikkiskene tulee muuttumaan täysin”, Ozzy tuumii.

Sharon Osbournen mukaan Randy Rhoadsin tapauksessa ei voitaisi toimia samoin kuin The Beatlesin Now And Thenillä, jonka pohjana toimi John Lennonin vanha demo.

”Ei ole enää olemassa mitään kunnollista äänitettä”, Sharon sanoo. ”On vain pari hassua kasettia, joita ihmiset hehkuttavat tyyliin: ’Tämä on mahtavaa kamaa.’ 40 vuotta sitten treeneissä nauhoitettu kasetti ei ole laadukasta tavaraa.”

Lisää luettavaa