Mitenkäs se heavy metal oikein määritelläänkään? – Bruce Dickinson tarjoaa oman näkemyksensä tähän ikiaikaiseen mysteeriin

Iron Maiden -solisti kertoi oman määritelmänsä heavy metalista PBS:n tuoreessa haastattelussa.

https://www.youtube.com/watch?v=CrKjLBCteh4

Iron Maidenin Bruce Dickinson vieraili vastikään PBS:n Charlie Rosen haastattelussa juttelemassa yhtyeensä tulevasta livealbumi The Book Of Souls: Live Chapterista, What Does This Button Do? -elämäkerrastaan, kuuluisuudesta ja kirjoitusprosessistaan. Eräs jutustelun mielenkiintoisimmista pohdinnoista kuultiin Rosen tiedustellessa lajilegendalta, kuinka tämä määrittelisi heavy metalin.

– Minulla ei ole sellaista [määritelmää]. Olen luovuttanut asian suhteen. Sen määrittelemisessä ei oikein ole pointtia. Muut hoitavat määrittelemisen minun puolestani, sillä kun aloin kuuntelemaan musiikkia, sellaista juttua kuin heavy metal ei ollut olemassakaan. Se oli toimittajan lanseeraama nimitys ja alunperin peräisin William Burroughsin romaanista, ihan vain näin pienenä knoppina.

– Metalli on peräisin heavy rockista. Heavy rock oli yksinkertaisesti perua blues rockista, Led Zeppelinistä, Deep Purplesta, Freestä ja kaikista tuollaisista bändeistä. Ne eivät olleet heavy metalia, mutta ne ikään kuin ilmestyivät lajityypin kiertoradalle ja sen jälkeen koko musiikkimaailma polarisoitui. Siitä tuli hyvin jaoteltua ja kaikki laitettiin omiin karsinoihinsa. Media näytteli tässä hyvin suurta osaa. Sitten levy-yhtiöt äkkäsivät, että he voivat markkinoida niiden puitteissa ja niin edelleen. Meidän onnistui kuitenkin selviytyä, tai oikeammin kukoistaa, systeemin ulkopuolella. Joten kun ihmiset kutsuvat musiikkiamme heavy metaliksi, me sanomme että okei, sitähän se on.