Mitkä kappaleet KK Downing nostaa Judas Priestin uran tärkeimmiksi? Kuuden biisin lista julki

Steve Johnston / Shutterstock / AOP

Kun KK Downing ei päässyt enää mukaan Judas Priestiin – toisin kuin kitaristi erittäin selvästi ja erittäin julkisesti halusi – hän ratkaisi ongelman varsin yksinkertaisella tavalla: perustamalla oman Priestinsä. KK’s Priest julkaisi Sermons of the Sinner -debyyttilevynsä lokakuun alkumetreillä, ja albumi näyttää saaneen aivan suopean vastaanoton vanhan liiton metallimusiikin arvostajilta.

Mutta Judas Priesthän se on edelleen mielessä, kun Downingia haastatellaan mediaan. Classic Rock kysyi useita Priest-klassikkoja säveltäneeltä kitaristilta, mitkä yhtyeen biisit hän nostaisi bändin pitkän uran tärkeimmiksi. Ja löytyihän sieltä moinen luettelo.

Listalle valikoituivat sellaiset ohjelmanumerot kuin Victim Of Changes (1976), Take on the World (1978), Breaking the Law (1980), You’ve Got Another Thing Comin’ (1982), Turbo Lover (1986) ja Painkiller (1990). Kaksi ensimmäistä biisiä auttoivat Priestiä kapuamaan rockmaailman kärkeen, Breaking the Law sitten viimeistään räjäytti potin, You’ve Got Another Thing Comin’ oli muuten vain iso hitti, Turbo Lover edusti vähän erilaisempaa Priest-soundia ja Painkilleristä Downing tuntuu olevan erityisen ylpeä.

”En edelleenkään tajua, miten saimme sen levyn kasaan, kun se on alusta loppuun niin hieno jatkumo”, Downing sanoo.

”Se oli valtava käännekohta koko metallimusiikille, kun Priest teki sen levyn. 1980-luku oli takanapäin, ja vain tulevalla oli merkitystä. 1990-luvulla monet bändit – oli se sitten Megadeth tai Pantera tai kuka vain – varmaan kuulivat sen levyn ja ajattelivat, että heidän piti pistää paremmaksi tai raskaammaksi. Arvelen siis olevan hyvin tärkeä levy koko metalligenren kannalta.”