Modest Mouse -rumpali Jeremiah Green, 45, on kuollut

1.1.2023 13:09

Vuosi 2023 alkaa synkillä uutisilla. Modest Mouse -rumpali Jeremiah Green menehtyi uudenvuodenaattona lyhyen sairastamisen jälkeen. 45-vuotiaan muusikon äidin mukaan Greenillä diagnosoitiin syöpä viime kuussa.

Modest Mouse -keulakuva Isaac Brock vahvisti tiedon myöhemmin, mutta sanoi Greenin hoitojen sujueen hyvin.

”En tiedä kuinka sanoa tämän, mutta menetimme rakkaan ystävämme Jeremiahin tänään”, yhtyeen Instagram-tilillä kirjoitetaan. ”Hän laskeutui levolle ja yksinkertaisesti vain hiipui pois. Haluain nyt sanoa tukun kauniita sanoja, mutta tämä ei ole sopiva hetki. Niitä on luvassa myöhemmin, ja monilta eri ihmisiltä.”

”Arvostakaa kaikkea antamaanne ja vastaanottamaanne rakkautta. Jeremiah eli ennen kaikkea rakkaudelle. Me rakastamme sinua.”

Seattlessa varttunut Green perusti Modest Mousen yhdessä Brockin ja basisti Eric Judyn kanssa vuonna 1993. Green lopetti kokoonpanossa vuonna 2003 kärsittyään hermoromahduksen. Rumpali palasi rivistöön vuotta myöhemmin, mutta ei ollut poissaolonsa takia mukana yhtyeen menestyksekkäimmällä albumilla Good News For People Who Love Bad Newsillä. Green soitti kuitenkin kaikilla muilla Modest Mousen albumeilla, ja häntä pidettiin yhtenä modernin indien etevimmistä rumpaleista.

Modest Mousen lisäksi Green soitti uransa aikana myös muun muassa Satisfactin, Red Stars Theoryn, Peevedin, Vellsin ja Psychic Emperorin kanssa.

Green oli vielä mukana Modest Mousen läpimurtoalbumi The Lonesome Crowded Westin 25-vuotisjuhlakiertueella, mutta joutui jättämään sen kesken syöpädiagnoosin saatuaan.

Lisää luettavaa