Monenlaista keikkaa: DJ Shadow, Nigel Kennedy ja Borbetomagus

Elektronisen musiikin ja erityisesti sampletaiteen tiennäyttäjä DJ Shadow esiintyy Helsingin The Circuksessa 9.10. Liput tulevat myyntiin 4.9. Tiketissä. DJ Shadow’n tuorein albumi on pari vuotta sitten ilmestynyt The Less You Know, The Better, mutta parhaiten mies toki muistetaan debyytistään Endtroducing… (1996).

Free jazzia ja noisea yhdistelevä kulttibändi Borbetomagnus musisoi Helsingin Kuudennella Linjalla 4.11. järjestettävässä Helsinki Eye and Ear Control -tapahtumassa. 70-luvun lopussa New Yorkissa perustettua, kahden saksofonin ja kitaran improvisaatioon pohjautuvaa yhtyettä lämmittelevät yhdysvaltalaiskitaristi Bill Orcutt sekä Janne Westerlund.

Ja vielä jotain aivan muuta: brittiläinen viulutaituri ja entinen ihmelapsi Nigel Kennedy soittaa Vivaldi-konsertin Helsingin Finlandia-talossa 31.10. Konsertissa Kennedyä säestää Pietarin jousiorkesteri. Kennedy on tullut tunnetuksi paitsi taidoistaan, myös ennakkoluulottomasta klassisen musiikin ja popmusiikin yhdistämisestä. Hän on versioinut Jimi Hendrixin ja The Doorsin tuotantoa sekä vieraillut muun muassa The Who’n ja Kate Bushin äänitteillä.

Lopuksi vielä näyte Kennedyn Vivaldi-tulkinnasta: